Επικρατούν ωριμότερες σκέψεις

Ισορροπεί μέχρι στιγμής η αγορά, καθώς μετά την αρχική υποχώρηση η τάση εξισορροπήθηκε μέσω της αντίδρασης, κυρίως των ΟΤΕ, Εθνικής και ΟΠΑΠ. Στο 1 προς 2 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, ενώ μέχρι στιγμής ”αντέχει” η στήριξη του MID-40.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα μαλακά, κυρίως λόγω ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνικής, ”πέφτει” η αγορά.

Μετά την αρχική αντίδραση προς τις 2.671,8 μονάδες επικράτησαν ωριμότερες σκέψεις και οι αγοραστές αρχικά προς τα 12,92 του ΟΤΕ κράτησαν στην περιοχή των 1.475-1.478 μονάδων τον FTSE-20.

Στη συνέχεια, αγοραστές προς τα 23,42 ευρώ της Εθνικής και τα 19,68 ευρώ του ΟΠΑΠ ενδυνάμωσαν περαιτέρω τη γραμμή ”αντίστασης”.

Οι συναλλαγές πάντως είναι αρκετές και διαμορφώνονται στα 43 εκατ. ευρώ (στα πρώτα 50 λεπτά της συνεδρίασης), καθώς αυξημένη εμπορευσιμότητα, πέραν της μετοχής του ΟΤΕ, καταγράφεται για τους ΟΠΑΠ, Cosmote, αλλά και Εθνική, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 2, με τον MΙD-40 να ”κρατά” προς τις 2.275 μονάδες (-0,15%), ενώ για τον SC-80 η διόρθωση είναι κατάτι μεγαλύτερη στο 0,44%.

Από τις μετοχές που αντιδρούν, στα 0,90 ευρώ κυμαίνεται η Δυναμική Ζωή, στα 3,08 ευρώ ο Βερνίκος, στα 1,59 ευρώ η Veterin και ακολουθούν Αλλατίνη, Πρόοδος, Μαθιός, Κανάκης, ΚΛΜ, Λύκος, Τεξαπρέτ, Μυτιληναίος και ορισμένες ακόμη.

Στον αντίποδα, υποχωρούν η Κεραμεία Αλλατίνη, Έμπεδος (λόγω των εξελίξεων), ΑΛΤΕ, Βιοτέρ, Alfa Συμμετοχές, Eurodrip και αρκετές ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v