ΑΧΕ: Από (μη) εξελίξεις στο Aσφαλιστικό ο τόνος

Στο ”αδιέξοδο” που οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ εστιάζουν οι χρηματιστηριακές την προσοχή τους, καθώς εκτιμούν ότι οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει μια θετική εξέλιξη, ενώ κάνουν λόγο και για πιέσεις στον κλάδο.

ΑΧΕ: Από (μη) εξελίξεις στο Aσφαλιστικό ο τόνος
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις των θεσμικών επενδυτών θα συμβάλλουν σε μεσοπρόθεσμη συσσώρευση της αγοράς, αναφέρει η Εθνική ΑΧΕ.

Στον τραπεζικό κλάδο εκτιμά η Proton Securities πως θα επικεντρωθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών, σε συνέχεια του ”προφανούς αδιεξόδου” στο οποίο οδηγήθηκαν οι διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ.

Σε ό,τι αφορά τις ξένες αγορές, η Proton Securities σημειώνει πως το θετικό κλείσιμο των αμερικανικών αγορών πιθανότατα θα επηρεάσει τις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ενδέχεται να ανοίξουν υψηλότερα.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως οι χθεσινές τάσεις αποκόμισης κερδών πραγματοποιήθηκαν ύστερα από τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ της ΟΤΟΕ και εκπροσώπων των τραπεζών, ενώ επισημαίνει πως οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει μια θετική έκβαση στο πρόβλημα του Ασφαλιστικού.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως σε συνέχεια της προαναφερθείσας εξέλιξης είναι λογικό να δημιουργηθεί προσωρινή αβεβαιότητα στην αγορά, η οποία και θα οδηγήσει σε πιέσεις τόσο όσον αφορά στον τραπεζικό κλάδο όσο και στην ευρύτερη αγορά.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities εκτιμά πως ύστερα από τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό των τραπεζών η αγορά αναμένεται να κινηθεί πτωτικά, με τους επενδυτές όμως να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις διεθνείς αγορές.

Τι έγινε χθες: Με απώλειες λόγω ρευστοποιήσεων έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης, σημειώνει η Marfin Analysis, επισημαίνοντας πως οι εξελίξεις γύρω από το Ασφαλιστικό των τραπεζών επηρέασαν αρνητικά την ψυχολογία των επενδυτών.

Ο FTSE-20 υποχώρησε κατά 0,50%, συμπληρώνει η Marfin Analysis, αναφέροντας παράλληλα πως σημειώθηκαν ρευστοποιήσεις και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v