Στο επίκεντρο τράπεζες και ΟΤΕ

Το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης συγκεντρώνει, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών, περισσότερες πιθανότητες μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο Aσφαλιστικό των τραπεζών. Oύτως ή άλλως, από την αρχή είχε διαφανεί πως η όποια προσπάθεια επίλυσης θα είναι και επίπονη και μακροπρόθεσμη.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης συγκεντρώνει, σύμφωνα με την εκτίμηση των αναλυτών, περισσότερες πιθανότητες μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο Aσφαλιστικό των τραπεζών.

Ούτως ή άλλως, από την αρχή είχε διαφανεί πως η όποια προσπάθεια επίλυσης θα είναι και επίπονη και μακροπρόθεσμη.

Αυτό πρακτικά, με βάση και τη διακύμανση των τελευταίων δύο συνεδριάσεων, ειδικότερα των τραπεζικών μετοχών, προοιωνιζόταν την καταγραφή υψηλής μεταβλητότητας.

Από τεχνικής πλευράς, σε πρώτη φάση θα ήταν χρήσιμο να επιβεβαιωθεί (ή όχι) η ανθεκτικότητα της βραχυπρόθεσμης στήριξης πέριξ των 2.650 μονάδων, κάτι που θα διαμορφωθεί σε συνάρτηση με την πιθανολογούμενη διαφορετική πορεία μετοχών όπως η Eurobank (που πλήττεται ελάχιστα από το Ασφαλιστικό) ή της Εμπορικής (που κυριολεκτικά εξαρτάται από την επίλυσή του).

Δεδομένης της αδυναμίας της ΔΕΗ, μετά τη ρευστοποίηση θέσης ξένου διαχειριστή, αντίρροπα θα μπορούσε να λειτουργήσει για τον FTSE-20 πιθανή αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ.

Άλλωστε, μετά τη χθεσινή έκθεση της Morgan Stanley καθίσταται σαφές πως η επίλυση ανάλογου προβλήματος στον Οργανισμό (εθελούσια έξοδος) είναι πιο ευχερής απ’ ό,τι στις τράπεζες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v