Ο Τύπος της Τετάρτης

Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ, ο κίνδυνος να χαθούν σημαντικά κοινοτικά κονδύλια, η αύξηση των επιτοκίων από τη FED, η εικόνα του τουρισμού, αλλά και η επιτήρηση της μετοχής της Έμπεδος είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Η χθεσινή συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των τραπεζών και της ΟΤΟΕ, ο κίνδυνος να χαθούν σημαντικά κοινοτικά κονδύλια, η αύξηση των επιτοκίων από τη FED, η εικόνα του τουρισμού, αλλά και η επιτήρηση της μετοχής της Έμπεδος είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Τετάρτης.

Κοινοτικά Πακέτα: Σε 950 εκατ. ευρώ ανέρχονται συνολικώς οι απώλειες κοινοτικών πόρων από το Γ΄ και το Β΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αναφέρει Το Βήμα.

Μόνον η εξαίρεση από τον περίφημο κανόνα απορροφητικότητας ν+2 μπορεί να σώσει την Ελλάδα από τον κίνδυνο απώλειας Κοινοτικών Πόρων ύψους 450 εκατ. ευρώ, τονίζει το Κέρδος.

Γκάλοπ: Η Ν.Δ. διατηρεί το προβάδισμα (6,3%) έναντι του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο μειώνονται οι δυνάμεις της από τον περασμένο Μάρτιο αναφέρει η Ελευθεροτυπία επικαλούμενη δημοσκόπηση της MRB.

Δυσαρέσκεια καταγράφει το γκάλοπ της MRB αναφέρουν Τα Νέα, που κάνουν λόγο για ”εκδίκηση της καθημερινότητας”.

FED: Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ και ο πρόεδρός της Άλαν Γκρίνσπαν αύξησαν, όπως άλλωστε αναμενόταν, κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,25%, τα επιτόκια του δολαρίου χθες, σημειώνει Το Βήμα.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η χθεσινή συνάντηση εκπροσώπων των τραπεζών με την ΟΤΟΕ με θέμα την εξεύρεση ενιαίας λύσης για το ασφαλιστικό πρόβλημα των τραπεζών, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων επί της ”πρότασης Σάλλα” ήταν το μόνο σημείο στο οποίο συμφώνησαν χθες οι τραπεζίτες και οι συνδικαλιστές, στην κρίσιμη προγραμματισμένη συνάντηση για το ασφαλιστικό, κατά την οποία διαπιστώθηκε σαφής απόκλιση απόψεων για τα δυο βασικά θέματα, τονίζει το Κέρδος.

Εμπλοκή σημειώθηκε χθες στις διαβουλεύσεις για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των τραπεζών, τονίζει Το Βήμα.

Πληθαίνουν καθημερινά τα φαινόμενα εργασιακής έντασης, τα οποία προοιωνίζονται κοινωνικές εκρήξεις, καθώς η κυβέρνηση έχει ”αποσυρθεί”, εξαντλώντας τη συναινετική συμβολή της στην εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Άκαρπη απέβη και η νέα προσπάθεια για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης στο ασφαλιστικό των τραπεζών, σημειώνει η Ναυτεμπορική, ενώ η Ημερησία τονίζει πως ναυαγεί το ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ναυτιλία: Να λάβει η κυβέρνηση γενναία μέτρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας και παράλληλα να βελτιωθούν οι υποδομές στον Πειραιά ζητεί η εφοπλιστική κοινότητα, η οποία ανησυχεί για το ενδεχόμενο να αποδομηθεί ο οικονομικός ιστός της πόλης του Πειραιά, που φιλοξενεί το ”ναυτιλιακό κέντρο της ελληνικής ναυτιλίας” τονίζει η Καθημερινή.

Τουρισμός: Το ακριβό ”ευρώ” έδιωξε τουρίστες από την Ελλάδα τονίζει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως φέτος παρουσιάστηκε μείωση των αφίξεων κατά 6%, επισημαίνοντας ότι ο τουριστικός κόσμος ελπίζει σε τομές.

Αρχίζει από σήμερα το πρόγραμμα προβολής του ελληνικού τουρισμού για το 2005 στις χώρες του εξωτερικού σημειώνει η Ναυτεμπορική, η οποία συμπληρώνει πως όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Δ. Αβραμόπουλος από σήμερα θα αρχίσει η προβολή της Ελλάδας στις κυριότερες πόλεις του εξωτερικού.

Κινεζικά Καταστήματα: Αυξάνονται και πληθαίνουν τα κινεζικά καταστήματα τονίζει Το Βήμα, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση αναζητά μέτρα για να προστατευτούν οι μικρομεσαίοι.

Εμπορική Τράπεζα: Εξετάζει κι άλλες λύσεις για το ασφαλιστικό η Εμπορική Τράπεζα, η οποία όπως σημειώνει η εφημερίδα Χρηματιστήριο θα διαγράψει από την καθαρή της θέση το ποσό των 700 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Την κατασκευή νέας μονάδας φυσικού αερίου στο Αλιβέρι ισχύος 360-400 MW ενέκρινε με χθεσινή απόφασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, αναφέρει η Καθημερινή.

Έμπεδος: Σε επιτήρηση τίθεται η μετοχή της Έμπεδος, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει ότι η οικονομική και περιουσιακή ευρωστία δεν αρκούν.

Interamerican: Σύμφωνα με χθεσινοβραδινές πληροφορίες, την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου της Interamerican ανακοίνωσε στους άμεσους συνεργάτες του ο κ. Δ. Κοντομηνάς, ενώ τη θέση αναλαμβάνει ο γενικός διευθυντής του ομίλου, ο κ. Κ. Μπέρτσος, σημειώνει Το Βήμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v