Σε Cosmote – ΟΤΕ το ενδιαφέρον

Σταθερά υψηλότερα των 2.700 μονάδων κυμαίνεται ο Γενικός Δείκτης, με άκρως ενδιαφέρουσα την παράλληλη κίνηση Cosmote και ΟΤΕ. Κατακόρυφη η αύξηση συναλλαγών για τις μετοχές των δύο τηλεπικοινωνιακών ομίλων, ενώ σταθεροποιείται ο τραπεζικός κλάδος. Στο περίπου 1 προς 1 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Επικεντρωμένοι στην αυριανή συνεδρίαση είναι οι επενδυτές, που ελάχιστα επηρεάστηκαν από την αναμενόμενη υποβάθμιση της Fitch.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις τηλεπικοινωνίες, καθώς σε Cosmote και ΟΤΕ έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες συναλλαγές απ’ ό,τι στις μετοχές των 5 ισχυρότερων τραπεζών.

Με εμπορευσιμότητα περίπου 600.000 τεμαχίων στην Cosmote (στις 11:40’) και περίπου 250.000 τεμαχίων στον ΟΤΕ, ενισχύεται η τιμή της πρώτης μέχρι τα 14,64 ευρώ, της δε μητρικής μέχρι τα 13,08 ευρώ.

Με αγοραστές προς τα 23,76 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, εμφανίζει εμπορευσιμότητα μεγαλύτερη από αυτή των Alpha (-0,24%), Eurobank, Πειραιώς και Εμπορικής (-0,60%).

Ακριβώς στα 20 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, διαμορφώνει μικρό ποσοστό θετικής μεταβολής, ενώ η αρχική σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 1.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που μέχρι στιγμής δεν παρουσιάζει την αναμενόμενη εικόνα αντίδρασης (μετά τη σημαντική διόρθωση των προηγούμενων δύο συνεδριάσεων), ξεχωρίζουν οι Chipita (με αυξημένες συναλλαγές) στα 2,13 ευρώ και Intralot στα 17,10 ευρώ (+2,40%).

Από τον SC-80 αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται για τις Λάμδα, ΑΕΓΕΚ, Βιοτέρ (-2,9%) και Νεοχημική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v