ΑΧΕ: Από την ”τριπλή λήξη” των παραγώγων η τάση

Την ”τριπλή λήξη” των παραγώγων σήμερα επισημαίνουν οι αναλυτές, που εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να παρουσιαστεί μεταβλητότητα στην αγορά, με το κλίμα όμως να παραμένει θετικό. Τράπεζες και ΔΕΗ στο επίκεντρο.

ΑΧΕ: Από την ”τριπλή λήξη” των παραγώγων η τάση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Η Εθνική ΑΧΕ σημειώνει πως, παρά το γεγονός ότι ενδέχεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών, το θετικό momentum, αλλά και η αισιόδοξη ψυχολογία στην αγορά φαίνεται να διατηρούνται.

Μεταβλητότητα, ιδιαίτερα προς το τέλος της συνεδρίασης, προβλέπει για σήμερα η Marfin Analysis, που παράλληλα αναφέρεται στην ”τριπλή λήξη” των παραγώγων σήμερα.

Η Proton Securities εκτιμά πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους για μια ακόμη φορά στις τράπεζες, σε συνέχεια των δηλώσεων από το υπουργείο Οικονομίας για προσπάθεια εξεύρεσης λύσης του Ασφαλιστικού.

Παράλληλα, η Proton Securities συμπληρώνει πως και η ΔΕΗ θα βρεθεί στο κέντρο της προσοχής, ύστερα από την παραπομπή της Ελλάδας από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το θέμα που σχετίζεται με τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη Σίγμα Securities, η σημερινή μέρα χαρακτηρίζεται από τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και από την παράλληλη τριπλή λήξη παραγώγων.

Από την πλευρά της, η Εγνατία Finance σημειώνει πως τα χθεσινά κέρδη που κατέγραψε η Σοφοκλέους ενδέχεται να συνεχιστούν και σήμερα, καθώς η ψυχολογία παραμένει θετική, με το επενδυτικό ενδιαφέρον για τράπεζες και τηλεπικοινωνίες να διατηρείται ”ισχυρό”.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως σε γενικές γραμμές δεν προβλέπει σημαντική διαφοροποίηση στην εικόνα της ελληνικής αγοράς, καθώς έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο για κοινή μέθοδο επίλυσης του Ασφαλιστικού των τραπεζών, γεγονός που μπορεί να ”βαρύνει” τις επενδυτικές επιλογές.

Τι έγινε χθες: Σε ισχυρό ”rebound” επιδόθηκε χθες η Σοφοκλέους, με τον Γενικό Δείκτη αλλά και τον FTSE-20 να φτάνουν σε νέα υψηλά, αναφέρει η Marfin Analysis.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, μεταξύ των μετοχών που υπεραπέδωσαν συμπεριλαμβάνονται αυτές των Εθνικής, Eurobank και Cosmote, ενώ ταυτόχρονα τονίζει πως ο ”ενθουσιασμός” των επενδυτών οδήγησε τη μετοχή του ΟΤΕ σε νέα υψηλά έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v