Στην πρέσα τα ”μικρο-μεσαία”

Κρατά ο Γενικός Δείκτης τα επίπεδα των 2.700 μονάδων, πλην όμως ”βουλιάζει” η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, με ελάχιστη προσφορά στις περισσότερες περιπτώσεις. Διασώζεται η ΕΒΖ από τον Mid-40, ενώ ξεχωρίζουν Εθνική, Εurobank, Alpha Bank, αλλά και ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Intracom από τα blue chips.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Οριακά στις 1.500 μονάδες ”δοκιμάζεται” ο FTSE-20, αν και οι απώλειες είναι συγκριτικά μεγαλύτερες για τον Mid-40 (0,98%) και SC-80 (0,72%).

Είναι χαρακτηριστικό πως από την κατηγορία της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (στις 14:00) για μόλις μία μετοχή (της EBZ) καταγραφόταν θετική απόδοση.

Βέβαια, οι συναλλαγές, που διαμορφώνονται την ίδια ώρα στα περίπου 83 εκατ. ευρώ, δεν είναι συγκριτικά πολλές σε σχέση με τον χθεσινό καθαρό τζίρο των 140 εκατ. ευρώ.

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση ”κρατούν” τον Δείκτη οι Εθνική, Εurobank, Alpha Bank, αλλά και οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Intracom.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών παραπέμπει στην προχθεσινή συνεδρίαση, όπου συνολικά πιέζονταν μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Από τις μετοχές, η τιμή των οποίων πιέζεται χαμηλότερα, χρήζει αναφοράς η περίπτωση της Δυναμική Ζωή, καθώς παρά την κατάρρευση των τελευταίων εβδομάδων ουδείς γνωρίζει τι συμβαίνει στην εταιρία.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την εκτίμηση πως η εποπτική αρχή θα έπρεπε να διαδραματίζει ενεργότερο ρόλο.

Σημαντικές, όμως, είναι οι απώλειες και για τις Μπαλλής (στο

-17,8%) και Τεξαπρέτ (17,6%), ενώ... ταλαιπωρούνται Centric, Έμπεδος, Ιnformatics, Atticat, Mεσοχωρίτης και αρκετές ακόμη μετοχές αυτής της κατηγορίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v