Ο Τύπος της Τρίτης

Στη ”διακριτική” παρακολούθηση του δημοσιονομικού ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο νομοσχέδιο για τον ”βασικό μέτοχο”, στο ασφαλιστικό των τραπεζών το οποίο παραμένει στο επίκεντρο, αλλά και στους στόχους της Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στη ”διακριτική” παρακολούθηση του δημοσιονομικού ελλείμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο νομοσχέδιο για τον ”βασικό μέτοχο”, στο ασφαλιστικό των τραπεζών το οποίο παραμένει στο επίκεντρο, αλλά και στους στόχους της Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ελληνική Οικονομία: Ορατός είναι ο κίνδυνος υπαγωγής της οικονομίας σε επιτήρηση σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η Κομισιόν είναι έτοιμη για πρώτη φορά να επιρρίψει ευθύνες στη σημερινή κυβέρνηση.

Τον ”προϋπολογισμό” καταψηφίζει αύριο η Ε.Ε. σύμφωνα με Το Βήμα, που παραθέτει παράλληλα το σκεπτικό της απόφασης με την οποία η Επιτροπή θέτει σε επιτήρηση την ελληνική οικονομία.

Βασικός Μέτοχος: Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή με πολύωρη καθυστέρηση το νομοσχέδιο για τον ”βασικό μέτοχο”, με το οποίο επιχειρείται καίριο πλήγμα κατά της διαπλοκής, επισημαίνει η Καθημερινή.

Στην ενδιάμεση διαδικασία της ”διακριτικής” παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παραμείνει το δημοσιονομικό έλλειμμα της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει η Καθημερινή.

Βαλκάνια: Στα 5 δισ. δολάρια ανέρχονται οι ελληνικές επενδύσεις στα Βαλκάνια σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως στην περιοχή δραστηριοποιούνται 3.000 ελληνικές επιχειρήσεις.

Ευρωζώνη: Για ανάπτυξη 2% αισιοδοξεί η Κομισιόν σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως το ισχυρό ευρώ αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο για την ανάπτυξη στην ευρωζώνη.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Δεν διαφαίνεται συνέχιση των διαπραγματεύσεων επεσήμανε ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, διευκρινίζοντας ότι ”σημείο τριβής” αποτέλεσαν τα δύο θεσμικά θέματα στα οποία δεν επήλθε συμφωνία, σημειώνει το Κέρδος.

Σε κρίσιμη φάση εισέρχεται το ασφαλιστικό των τραπεζών, καθώς οι προθεσμίες για την εφαρμογή των ΔΛΠ ”τρέχουν” και οι αντιθέσεις μεταξύ των τραπεζών δεν έχουν γεφυρωθεί, τονίζει Το Βήμα.

Φορολογία: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει κανένα νέο μέτρο το οποίο θα πλήξει τους φορολογούμενους, δεσμεύτηκε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης μιλώντας στη Βουλή επί του προϋπολογισμού, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

Ακίνητα: ”Προνομιακό καθεστώς” υπέρ των εταιριών επενδύσεων σε ακίνητα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2005, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των κτηματαγορών των 25 χωρών–μελών της, αναφέρει το Κέρδος.

Τεχνικές Εταιρίες: Το Δημόσιο ”πνίγει” τις τεχνικές εταιρίες, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας από τη μη μεταβολή των οφειλών, σημειώνει η Ημερησία, που αναφέρεται παράλληλα στην περίπτωση της ΑΕΓΕΚ.

Διόδια: Σε ιδιώτες παραχωρείται σταδιακά από το 2005 η εκμετάλλευση των διοδίων του οδικού άξονα ΠΑΘΕ, όπως προβλέπεται στα τεύχη δημοπράτησης του οδικού άξονα Μαλιακός – Κλειδί, τα οποία αναμένεται να διανεμηθούν σήμερα στους τέσσερις προεπιλεγέντες ομίλους για το έργο, αναφέρει η Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: Η Εθνική πληρώνει τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές και δεν θα δεχτεί μετακύλιση νέων βαρών από άλλες τράπεζες δηλώνει ο διοικητής της Τράπεζας Τ. Αράπογλου, όπως σημειώνει η Ημερησία.

Η κορυφή είναι ο στόχος της Εθνικής Τράπεζας αναφέρει το Κέρδος, το οποίο παράλληλα σημειώνει πως στα σχέδια της τράπεζας για την περαιτέρω ανάπτυξή της αναφέρθηκε χθες η διοίκηση, επισημαίνοντας πως βασικός στόχος είναι η κατάκτηση της κορυφής στα Βαλκάνια.

Σε πρωτιά στα Βαλκάνια στοχεύει η Εθνική Τράπεζα μέσω εξαγορών και ανάπτυξης του δικτύου καταστημάτων, αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΟΤΕ: Σε καταγγελία-”βόμβα” του πρώην υπουργού Μεταφορών Χρ. Βερελή για πώληση του ΟΤΕ αναφέρεται η Ημερησία, που σημειώνει πως υπάρχουν μυστικές επαφές με την Telefonica για την πώληση του 15% και παραχώρηση του management στους Ισπανούς.

Τον ρόλο του μεγάλου χορηγού των βασικών προμηθευτών του (Intracom και Siemens) εξακολουθεί να παίζει ο ΟΤΕ, με νέα ”χορηγία” μια γενναιόδωρη τριετή σύμβαση τεχνικής υποστήριξης που ως αφετηρία της έχει την κραυγαλέα υπερκοστολόγηση κατά 13 εκατ. ευρώ αντίστοιχων υπηρεσιών, που παρασχέθηκαν κατά τη διετία 2003-2004 χωρίς συμβόλαια, τονίζει η Καθημερινή.

Τράπεζα Πειραιώς: Η σημαντική αύξηση του ποσοστού που θα κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην Πειραιώς Leasing, αλλά και σε άλλες εταιρίες του ομίλου, εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της μητρικής τράπεζας να συγκεντρωθούν οι μετοχές των θυγατρικών της σε ένα νόμιμο πρόσωπο, αναφέρει η Καθημερινή.

Euronext: Μάχη ”μνηστήρων” αρχίζει γύρω από το London Stock Exchange, με το Euronext να ακολουθεί το Deutsche Boerse στην προσέγγιση προς εξαγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, σύμφωνα με το Κέρδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v