Εορταστικά ”τεσταρίσματα”

Το αρνητικό πρόσημο του Γενικού Δείκτη και η απουσία πράξεων για μεγάλο μέρος του ταμπλό συνθέτουν τη μέχρι στιγμής εικόνα στη Σοφοκλέους. Νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό για τη Eurobank, ενώ παραμένει ζητούμενο η αγορά να μην υποχωρήσει κάτω από τις 2.722 μονάδες, κάτι που θα την αναγκάσει να επιβεβαιώσει τη στήριξη στις 2.714 μονάδες.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώθηκε η πρώτη ώρα συνεδρίασης, με το Γ.Δ. να κινείται μόνιμα με αρνητικό πρόσημο και τις πτωτικές μετοχές να είναι ήδη διπλάσιες των ανοδικών.

Επαγγελματίες του χώρου αδυνατούν να προχωρήσουν σε εξαγωγή συμπερασμάτων, επισημαίνοντας αφενός την ανυπαρξία εντολών από το εξωτερικό και αφετέρου τη σχεδόν ελάχιστη κινητικότητα που παρατηρείται σε μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση, ώστε περίπου 100 μετοχές να μην έχουν κάνει πράξη.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση θετικότερος πρωταγωνιστής είναι ο τίτλος της Eurobank, όχι μόνο γιατί κατέγραψε νέο ενδοσυνεδριακό τρέχοντος έτους, αλλά γιατί απειλεί πλέον άμεσα να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Εθνική.

Από τις υπόλοιπες μετοχές αξιοσημείωτα κέρδη για Γερμανό (με ελάχιστες συναλλαγές), Πειραιώς, Folli Follie και θετικό πρόσημο για Cosmote και ΟΠΑΠ.

Αντίθετα, πιέζεται η Alpha, αλλά με λίγες συναλλαγές. Ακόμη μεγαλύτερες απώλειες, αλλά πάλι με λίγες συναλλαγές, για ΕΛΤΕΧ, ΚΑΕ και Coca-Cola, Ιntracom και αρνητική μεταβολή για Εθνική, ΔΕΗ, Hyatt, Motor Oil, OTE και Τιτάν.

Πρωταρχικό ζητούμενο είναι να μην υποχωρήσει ο Γ.Δ. κάτω από τις 2.722 μονάδες, κάτι που θα τον αναγκάσει να επιβεβαιώσει τη στήριξη στις 2.714 μονάδες, ενώ σε περίπτωση που αυξηθούν οι εντολές αγορών δεν αποκλείεται στη συνέχεια να παρατηρηθεί σε σημαντικό ανοδικό rebound.

Ο τζίρος ύστερα από 56 λεπτά συνεδρίασης φτάνει στα 39 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 10,3 αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 42.250 τεμάχια της Eurobank στα 23,96 ευρώ, 300.000 τεμάχια της Εθνικής στα 24,10 ευρώ και 96.738 τεμάχια της Folli Follie στα 21,62 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v