Ο Τύπος της Δευτέρας

Ο σεισμός στη Νότια Ασία, οι νέες πηγές εσόδων στις οποίες προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι υψηλές τιμές του ευρώ, η εικόνα της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας αλλά και των τραπεζών απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Ο σεισμός στη Νότια Ασία, οι νέες πηγές εσόδων στις οποίες προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, οι υψηλές τιμές του ευρώ, η εικόνα της αγοράς της κινητής τηλεφωνίας αλλά και των τραπεζών απασχολούν τον Τύπο της Δευτέρας.

Σεισμός: Για σεισμό – φονιά που χτύπησε 9 χώρες στον Ινδικό Ωκεανό κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία στην περιοχή βρίσκονται 1.800 Έλληνες.

Ο ισχυρότερος σεισμός των τελευταίων 40 χρόνων και ο 5ος μεγαλύτερος από το 1900 δημιούργησε εικόνες βιβλικής καταστροφής από τον Ειρηνικό Ωκεανό μέχρι την Αφρική αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς, αναφέρει η Ημερησία.

Οικονομία: Από επτά νέες ”πηγές” προσδοκά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να καλύψει σημαντικό μέρος των αυξημένων εσόδων, ύψους 3,16 δισ. ευρώ, που περιλαμβάνει ο Κρατικός Προϋπολογισμός του 2005, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

ΚΠΣ: Μπορεί την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης να ξέχασε να αναφερθεί στο Γ΄ ΚΠΣ στη διάρκεια της κύριας ομιλίας του στη Βουλή, η αρμόδια όμως για το ”πακέτο” δεν μας ξέχασε τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία, σύμφωνα με την οποία η Πολωνή επίτροπος Νανούτε Χούμπνερ βάζει τέρμα στις εσωτερικές ανακατανομές κονδυλίων στα έργα.

Σοφοκλέους: Για νέα σενάρια σχετικά με αγορά μετοχών δύο ταχυτήτων κάνει λόγο η Ημερησία, που τονίζει πως Κεφαλαιαγορά και ΧΑ δεν έχουν καταλήξει στα κριτήρια, ενώ συμπληρώνει πως η εφαρμογή των ΔΛΠ θα διευκολύνει τον διαχωρισμό των μετοχών.

Ευρώ: Με αλλεπάλληλα ρεκόρ έναντι του δολαρίου εγκαταλείπει το ευρώ το 2004, παρά τη χριστουγεννιάτικη νηνεμία στις διεθνείς αγορές επισημαίνει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

ΣΕΒ: Προτάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αλλαγή πλεύσης στην Παιδεία συμπεριλαμβάνει το μανιφέστο του ΣΕΒ, σύμφωνα με την Ημερησία.

Τράπεζες: Στα σχέδια των τραπεζών για το 2005 αναφέρεται η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρεται στο πώς οι τράπεζες θα αντιμετωπίσουν την έλευση των ΔΛΠ.

Κινητή Τηλεφωνία: Αλλάζει θεαματικά το σκηνικό στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας επισημαίνει στη Ναυτεμπορική ο κ. Νάσος Ζαρκάλης Consumer Commercial Director and Division της Vodafone.

Ασφαλιστικές: Εικοσιπέντε ασφαλιστικές σε σύνολο 70 βρίσκονται στο ”κόκκινο” σύμφωνα με την Ημερησία που παράλληλα τονίζει πως η σχέση επενδύσεων και προβλέψεων είναι κάτω από το όριο ασφαλείας.

Eurobank: Την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για θεσμοθέτηση νέων μορφών συνέργειας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στον τομέα της χρηματοδότησης των έργων και των επενδυτικών σχεδίων τονίζει σε συνέντευξή του προς τη Ναυτεμπορική ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Νανόπουλος.

Εμπορική Τράπεζα: Αύξηση κεφαλαίου ή ταμείο καθορισμένης εισφοράς αποτελούν δύο από τα σενάρια που θα οδηγήσουν στην επίλυση του ασφαλιστικού της Εμπορικής Τράπεζας σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΕΥΔΑΠ: Άμεση πρέπει να είναι η εμπλοκή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ που ανατρέπει πλήρως τις προ τριών εβδομάδων προβλέψεις και δηλώσεις της εταιρίας, εκτιμά η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v