Στα υψηλά τριετίας κλείνει η χρονιά

Κινήσεις της τελευταίας στιγμής αναμένονται λίγο προτού φύγει μια χρονιά με ικανοποιητικότατα -για τη Σοφοκλέους- κέρδη. Περιορισμένη προβλέπεται η κατοχύρωση θέσεων και η λήψη άλλων εν όψει του επόμενου κύκλου του Ιανουαρίου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τελευταία εβδομάδα μιας χρονιάς που φέρνει τη Σοφοκλέους στην κορυφή των αποδοτικότερων ευρωπαϊκών αγορών. Είναι λογικό οι όποιες κινήσεις της τελευταίας στιγμής να αφορούν είτε στην κατοχύρωση θέσεων είτε στη διαμόρφωση ελκυστικών τιμών εν όψει της νέας χρονιάς.

Η τάση αυτή καταγράφεται από τους επαγγελματίες της αγοράς, καθώς η Marfin Analysis περιμένει ”ήπιους” όγκους συναλλαγών, σημειώνοντας πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική. Σε ανάλογο μήκος κύματος και η αναφορά των Εγνατία Finance, Σίγμα Securities, Eurobank Securirities, Proton Securities και Omega Bank.

Βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σχετικά εσπευσμένη λήψη θέσεων σε μετοχές εταιριών που εκτιμάται ότι μπορεί να υπεραποδώσουν στον επόμενο κύκλο του Ιανουαρίου.

Από τον τραπεζικό κλάδο διαμορφώνεται ξεκάθαρα ανοδικό διάγραμμα για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς, που μετά την υψηλή τιμή των 12,52 ευρώ προσεγγίζει τα 13,2–13,4 ευρώ.

Στα υπόψη η μείωση της ”ψαλίδας” στην κεφαλαιοποίηση των Eurobank, και Εθνικής, που περιορίζεται πλέον στα 160 εκατ. ευρώ, με την Εθνική να κατέχει τα πρωτεία και να απέχει ελάχιστα από τον στόχο των 8 δισ. ευρώ.

Ανοδικό εμφανίζεται και το διάγραμμα του ΟΤΕ, ενώ θετικό θεωρείται το γεγονός πως για ορισμένους τίτλους μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης διαμορφώνονται επίσης θετικές ενδείξεις.

Πέραν των λίγο - πολύ γνωστών μετοχών, όπως οι Φουρλής, Σαράντης, Ρόκας, ΜΕΤΚΑ, Jumbo, ανοδική τάση διαμορφώνεται (ή έχει ήδη διαμορφωθεί) για τις Δέλτα Project, Hyatt, Τηλέτυπος, Elmec Sport,

Βασιλόπουλος, Newsphone, Νίκας, Αστήρ Παλάς, ΛΑΜΨΑ και ορισμένες ακόμη.

Στα ενδιαφέροντα αυτής της εβδομάδας, πέρα από την πίεση που ενδεχομένως θα συνεχιστεί για μετοχές εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου ή εμφανή προβλήματα στην οικονομική τους διάρθρωση, συμπεριλαμβάνονται η θέση των αρχών για το μείζον θέμα που δημιουργείται με την αναντιστοιχία των αποτελεσμάτων της ΕΥΔΑΠ, καθώς επίσης και η... κάλυψη του περιθωρίου ασφάλισης ορισμένων τίτλων (κυρίως της μεσαίας κεφαλαιοποίησης).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v