Εορταστική ατμόσφαιρα για λίγους

Συνεδρίαση μειωμένου ωραρίου και ενδιαφέροντος αναμένεται να είναι η σημερινή στη Σοφοκλέους, παρά τις ”εισαγόμενες” θετικές τεχνικές ενδείξεις, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε ελάχιστους δεικτοβαρείς τίτλους, αλλά και στην παρατεταμένη απαξίωση των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συνεδρίαση μειωμένου ωραρίου και πιθανότατα μειωμένου ενδιαφέροντος αναμένεται να είναι η σημερινή στη Σοφοκλέους, καθώς είναι σε αργία οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές -πλην της Γαλλίας- αλλά και η Wall Street.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να ”πυροβολείται” η μεσαία και πολύ περισσότερο η χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς οι εγχώριοι θεσμικοί, τουλάχιστον, προχωρούν σε αθρόες ρευστοποιήσεις τίτλων χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Είναι γενικότερη πεποίθηση ότι κλάδοι όπως η κλωστοϋφαντουργία και οι κατασκευές παραμένουν ή εισέρχονται σε περίοδο ύφεσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους τίτλους αυτών των εταιριών.

Μόλις χθες 39 μετοχές κατέγραψαν νέο χαμηλό τρέχοντος έτους, ενώ από την αρχή του χρόνου οι μετοχές με αρνητική ετήσια μεταβολή προσεγγίζουν τις 290 και οι απώλειες του δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας φτάνουν το 59,71%.

Είναι σαφής η άποψη ενός από τους πλέον έμπειρους παράγοντες της αγοράς, σύμφωνα με την οποία η Σοφοκλέους δεν κινείται πλέον με 2, αλλά με 3 ταχύτητες, καθώς τα 4/5 του ταμπλό κινούνται μάλλον με την... όπισθεν.

Τεχνικά δεν αλλάζει τίποτα, τουλάχιστον όσο ο Δείκτης κινείται στο εύρος των 2.700-2.728 μονάδων και ο FTSE-20 πέριξ των 1.500 μονάδων.

Τέλος, όσον αφορά στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με ενδιαφέρον αναμένεται η περαιτέρω πορεία του τίτλου της Eurobank (καταγράφει αλλεπάλληλα νέα υψηλά 4ετίας), αλλά και της Coca-Cola, η οποία συμπλήρωσε 8 αρνητικές συνεδριάσεις στις τελευταίες 11, πλησιάζοντας τα χαμηλά τρέχοντος έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v