Βήματα σημειωτόν στην αγορά

Το οριακά θετικό πρόσημο του δείκτη των τραπεζών συντηρεί πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος τη Σοφοκλέους, με τη σχέση ανοδικών – πτωτικών να διαμορφώνεται στο 1 προς 1,5. Πιέσεις σε μετοχές του κατασκευαστικού κλάδου.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Διαβρώθηκαν τα όποια κέρδη εμφάνιζε ο Γενικός Δείκτης και πλέον περιορίζεται σε κίνηση πέριξ του προηγούμενου κλεισίματος, με τη συμπλήρωση 3,5 ωρών συνεδρίασης, ενώ η σχέση ανοδικών – πτωτικών έχει διαμορφωθεί στο 1 προς 1,5.

Από ό,τι φαίνεται η από δω και πέρα συνεδρίαση θα εξελιχθεί περισσότερο στο να μην υποχωρήσει ο Δείκτης κάτω από τις 2.714 μονάδες, ενώ περιορίζονται σημαντικά οι όποιες ελπίδες να δει κίνηση υψηλότερη του ενδοσυνεδριακού υψηλού (2.725,45).

Από τις δεικτοβαρείς μετοχές και σήμερα σε ηγετικό ρόλο η Eurobank, με αξιοσημείωτα κέρδη η Intracom και θετικό πρόσημο για Cosmote, Alpha και Πειραιώς.

Για μία ακόμη συνεδρίαση, υπό πίεση ο τίτλος της Coca Cola, αξιοσημείωτες απώλειες για τις ΚΑΕ και ΕΛΤΕΧ και αρνητική μεταβολή για Γερμανό, ΔΕΗ, Hyatt, Motor Oil, ΟΠΑΠ, Τιτάνα, Folli Follie και Εμπορική.

Η σημαντική συρρίκνωση των προσυμφωνημένων συναλλαγών, που φτάνουν τα 38,7 εκατ., έχει επιδράσει εντυπωσιακά και στο μέχρι τώρα τζίρο, που μόλις και μετά βίας ξεπερνά τα 82,5 εκατ.

Και εάν ο FTSE έστω και οριακά διασώζεται πάνω από τις 1.500 μονάδες, οι Mid 40 και Small Cap 80 κινούνται πλέον με αρνητικό πρόσημο.

Εντυπωσιακή η πίεση σε αρκετούς τίτλους μικρής κεφαλαιοποίησης, με αποτέλεσμα 17 μετοχές και συγκεκριμένα ΑΕΓΕΚ, Intersonic, Ευκλείδης, Προμότα, Αθηνά, Ευρωσυμμετοχές, Alfa Alfa Συμμετοχές, 3Α, Χατζηκρανιώτη, Μπουτάρης (προνομιούχος) ΑΕΓΕΚ (προνομιούχος), Γκάλης, Χαλυβδόφυλλα, Microland, Eλφίκο, Εμπεδος, Ζάμπα, Profile να καταγράφουν απώλειες μεγαλύτερες του 8%, ενώ αρκετά περισσότερες σημειώνουν νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους ή και νέο ιστορικό χαμηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v