Ισχνό όγκο συναλλαγών, συσσώρευση αναμένουν οι ΑΧΕ

Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με τάσεις συσσώρευσης εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται πως η Σοφοκλέους θα λειτουργήσει σήμερα μέχρι τις 14.00.

Ισχνό όγκο συναλλαγών, συσσώρευση αναμένουν οι ΑΧΕ
Τι εκτιμάται για σήμερα: Οι ισχνοί όγκοι συναλλαγών και οι τάσεις συσσώρευσης θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της σημερινής συνεδρίασης, σύμφωνα με τη Σίγμα Securities.

Με τάσεις συσσώρευσης εκτιμά και η Εγνατία Finance πως θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση, με τον όγκο των συναλλαγών να κινείται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η έλλειψη σημαντικών επιχειρηματικών ειδήσεων επιβεβαιώνει την προαναφερθείσα άποψη.

Εξάλλου, με σταθεροποιητικές τάσεις γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και χαμηλούς όγκους συναλλαγών εκτιμά η Eurobank Securities πως θα κινηθεί η αγορά σήμερα, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου.

Χαμηλούς όγκους συναλλαγών προβλέπει και η Proton Securities καθώς

-όπως αναφέρει– οι περισσότερες ξένες αγορές είτε θα παραμείνουν κλειστές είτε θα λειτουργήσουν λιγότερες ώρες απ’ ό,τι συνήθως.

Οι χρηματιστηριακές υπενθυμίζουν πως η Σοφοκλέους θα λειτουργήσει σήμερα με μειωμένο ωράριο και θα κλείσει στις 14.00’.

Τι έγινε χθες: Με χαμηλούς όγκους συναλλαγών και με ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών κινήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση σύμφωνα με τη Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως από τον τραπεζικό κλάδο η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με κέρδη, επισημαίνοντας πως οι πιέσεις στη μετοχή της Coca-Cola 3Ε συνεχίστηκαν για τρίτη ημέρα.

Τι έγινε την εβδομάδα 20-23 Δεκεμβρίου: Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στην εβδομάδα προ των Xριστουγέννων στο Χ.Α., αναφέρει η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ στο εβδομαδιαίο της report (23/12), όπου εξηγεί ότι η απροθυμία κίνησης αποδίδεται τόσο στην παραδοσιακή εποχική συμπεριφορά των αγορών όσο και στην απουσία ειδήσεων-καταλυτών που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ενδιαφέρον.

Επιπλέον, η Magna Trust αναφέρει πως η περίοδος που διανύουμε πριν από τη λήξη του 2005 είναι κυρίως απολογιστική και συνήθως δεν παρατηρούνται αναταράξεις, καθώς η διαχείριση είναι προσανατολισμένη στη διαφύλαξη των κεκτημένων της χρονιάς και λιγότερο στην επίτευξη νέων αποδόσεων.

Επισημαίνει όμως πως οι αγορές φαίνονται διατεθειμένες να κλείσουν στα υψηλά τους, φαινόμενο που παρατηρήθηκε πριν από έξι χρόνια (1998) και είχε ανάλογη συνέχεια με κορύφωση των ανοδικών τάσεων κατά την επομένη χρονιά.

Σύμφωνα με την Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, o Γενικός Δείκτης αναμένεται σύντομα να προσεγγίσει την τιμή-στόχο των 2.800 μονάδων, ενώ συμπληρώνει πως αν το κλίμα παραμείνει ευνοϊκό κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των τραπεζών στο α’ δεκαήμερο του Φεβρουαρίου του 2005, τότε η κίνηση μπορεί να έχει και συνέχεια ως τις 3.000 μονάδες.

Η εξέλιξη αυτή κρύβει τη συρρίκνωση των χρονικών ορίων τριμήνου και θα πρέπει να οδηγήσει παράλληλα σε προβληματισμό για το αν και κατά πόσο οι αποτιμήσεις είναι ικανές να στηριχθούν από ρευστότητα και κερδοφορία κατά το α΄ τρίμηνο του 2005, το οποίο ειδικά στη χώρα μας μάλλον δεν θα είναι και τόσο ξεκάθαρο, εν όψει της προαιρετικής εφαρμογής των ΔΛΠ κατά το α’ τρίμηνο και την υποχρεωτική εφαρμογή τους στο εξάμηνο, με αποτέλεσμα την εμφάνιση των λογιστικών πληροφοριών στο τέλος Αυγούστου το 2005, τονίζει μεταξύ άλλων η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v