Στις τράπεζες το ενδιαφέρον

Στις τράπεζες είναι και σήμερα συγκεντρωμένο -κατά κύριο λόγο- το επενδυτικό ενδιαφέρον, με το Γενικό Δείκτη να προσεγγίζει την τεχνική αντίσταση των 2.728 μονάδων. Περίπου ισοβαρής η σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών.

του Α. Αναγνωστόπουλου

Συμπληρώνεται μία ώρα συνεδρίασης, με το Γ.Δ. (αφού ξεκίνησε φτάνοντας μέχρι το χαμηλό των 2.710,79 μονάδων) μετά τα πρώτα 10 λεπτά συνεδρίασης να κινείται μόνιμα με θετικό πρόσημο, προσεγγίζοντας την τεχνική αντίσταση των 2.728 μονάδων.

Το ενδιαφέρον στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό παραμένει υποτονικό, καθώς περισσότεροι από 120 τίτλοι δεν έχουν πραγματοποιήσει πράξη, ωστόσο δεν αποκλείεται προς το τέλος της συνεδρίασης να υπάρξει κάποια μεγαλύτερη κινητικότητα από αυτούς που διαβλέπουν καλύτερη αγορά την τελευταία εβδομάδα του έτους.

Προς το παρόν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ”ιδιότυπη μάχη” κεφαλαιοποιήσεων – εντυπώσεων που διεξάγεται μεταξύ Εθνικής και Eurobank, με τη δεύτερη να απειλεί πλέον άμεσα την κεφαλαιοποίηση της πρώτης.

Από τις υπόλοιπες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης αξιοσημείωτα κέρδη με ελάχιστες συναλλαγές για την Εμπορική και θετικό πρόσημο για Alpha Bank, Πειραιώς, Γερμανό, ΔΕΗ, Coca Cola, KAE (με συναλλαγές που δεν υπερβαίνουν τα 1.000 τεμάχια), Cosmote, Μοtor Οil, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και Folli Follie.

Αντίθετα, σχετικά σημαντικές απώλειες για την ΕΛΤΕΧ και αρνητική μεταβολή για Intracom και Βιοχάλκο.

Ο τζίρος ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ, όμως από αυτά τα 7 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες συναλλαγές, καθώς έχουν αλλάξει χέρια 90.000 τεμάχια της Eurobank στα 24,55 ευρώ και άλλα 90.000 τεμάχια στα 24,58 ευρώ και 130.000 τεμάχια του ΟΠΑΠ στα 19,97 ευρώ.

Περίπου ισοβαρής η σχέση μεταξύ ανοδικών – πτωτικών μετοχών, χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν θετικές εκπλήξεις προς το τέλος της συνεδρίασης, που έτσι και αλλιώς είναι περιορισμένη σε διάρκεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v