ΑΧΕ:Θετικές οι διαθέσεις-πιθανή η αποκόμιση κερδών

Θετικό παραμένει το momentum της αγοράς σύμφωνα με τις χρηματιστηριακές, οι οποίες εκτιμούν πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών καθώς διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του έτους.

ΑΧΕ:Θετικές οι διαθέσεις-πιθανή η αποκόμιση κερδών
Τι εκτιμάται για σήμερα: ”Ήπιους” όγκους συναλλαγών, καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα του έτους, προβλέπει η Marfin Analysis, η οποία συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική.

Αμετάβλητο προβλέπει η Σίγμα Securities πως θα παραμείνει το momentum της αγοράς, ενώ επισημαίνει πως τυχόν ”αδυναμία” θα είναι αποτέλεσμα κινήσεων αποκόμισης κερδών εν όψει της έναρξης της νέας χρονιάς.

Χωρίς διαφοροποίηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, και δη ελλείψει σημαντικών εγχώριων επιχειρηματικών εξελίξεων, εκτιμά η Εγνατία Finance πως θα κινηθεί σήμερα ο Γενικός Δείκτης.

Η Εγνατία Finance συμπληρώνει πως το πλέον πιθανό σενάριο για σήμερα είναι η συσσώρευση, με τους επενδυτές να εκλαμβάνουν την οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση ως αγοραστική ευκαιρία.

”Ανεβασμένη” παραμένει η ψυχολογία σύμφωνα με τη Eurobank Securities, η οποία εκτιμά πως σε αυτό το πλαίσιο ο Γενικός Δείκτης αναμένεται να κινηθεί με θετικό πρόσημο σήμερα, χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις.

Σε κίνηση ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμά η Proton Securities πως θα επιδοθεί σήμερα η Σοφοκλέους, καθώς οι επιχειρηματικές εξελίξεις είναι περιορισμένες.

Η ανοδική αντίδραση που εµφανίστηκε µε την επιβεβαίωση των 2.700 µονάδων οδήγησε τον Γενικό ∆είκτη στις 2,736 µονάδες, κλείνοντας την εβδοµάδα που πέρασε ενισχυµένος κατά 31,52 µονάδες σε σχέση µε το κλείσιµο της προηγούµενης Παρασκευής, αναφέρει η Omega Bank στο εβδομαδιαίο της report.

Η µεσο-χρόνια τάση του ∆είκτη παραµένει ανοδική, ενώ σε βραχυχρόνιο ορίζοντα ενδέχεται η τιµή του να επιχειρήσει τη διάσπαση της πρώτης αντίστασης στο επίπεδο των 2.770 µονάδων, συμπληρώνει η Omega Bank.

Σύμφωνα με την ίδια, θα πρέπει να εξετάσουµε τη συµπεριφορά του Γενικού ∆είκτη στην παραπάνω αντίσταση, καθώς ενδεχόµενη διάσπασή της θα αποτελέσει ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την περαιτέρω πορεία των τιµών, καθώς θα ενισχύσει σηµαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσµων και µεσοπρόθεσµων επενδυτών, αφού θα ανοίξει το δρόµο έως την επόµενη περιοχή αντίστασης-στόχο, το επίπεδο των 2.810 µονάδων.

Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στις προσυµφωνηµένες συναλλαγές που αποτελούν ένδειξη τοποθέτησης θεσµικών χαρτοφυλακίων, προσθέτει η Omega Bank, που παράλληλα σημειώνει πως για την τρέχουσα εβδομάδα η περιοχή των 2.720 µονάδων έχει το ρόλο της πρώτης στήριξης, ενώ η επόµενη εντοπίζεται στο επίπεδο των 2.670 µονάδων.

Τι έγινε την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου: Υψηλότερα έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης να υπεραποδίδουν, σημειώνει η Marfin Analysis.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως ο δείκτης FTSE-20 έκλεισε κατά 1% υψηλότερα, κυρίως λόγω κερδών που κατέγραψαν ο ΟΤΕ (+2,17%), η Εθνική Τράπεζα (+0,93%) και η Τράπεζα Πειραιώς (+2,63%), ενώ όλες οι µετοχές του Δείκτη έκλεισαν επίσης µε θετικό πρόσηµο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v