Ο Τύπος της Τρίτης

Το τσουνάμι και οι Έλληνες αγνοούμενοι, ο πληθωρισμός τόσο τον Δεκέμβριο όσο και στο σύνολο του 2004, το νέο ρεκόρ στη Σοφοκλέους αλλά και του ευρώ, η εφαρμογή των ΔΛΠ, αλλά και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Το τσουνάμι και οι Έλληνες αγνοούμενοι, ο πληθωρισμός τόσο τον Δεκέμβριο όσο και στο σύνολο του 2004, το νέο ρεκόρ στη Σοφοκλέους αλλά και του ευρώ, η εφαρμογή των ΔΛΠ, αλλά και ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας απασχολούν μεταξύ άλλων τον Τύπο της Τρίτης.

Σεισμός: Αγωνία συνέχει τους συγγενείς δεκάδων Ελλήνων οι οποίοι δεν έχουν δώσει ακόμη σημεία ζωής από τους ”τροπικούς παραδείσους” του Ινδικού Ωκεανού τονίζει Το Βήμα.

Σχετικά η Καθημερινή αναφέρει πως ο πλανήτης αισθάνεται τη δοκιμασία, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 23.000.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αποκλειστική συνέντευξη στο Κέρδος παραχώρησε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνει πως οι δημόσιες επενδύσεις μετά τους Αγώνες αποδυναμώθηκαν, ενώ παράλληλα μιλάει για την Εξεταστική Επιτροπή, την απογραφή, τον Βασικό Μέτοχο, αλλά και τη Σοφοκλέους.

Πληθωρισμός: Στο 2,9% αναμένεται να διαμορφωθεί ο πληθωρισμός στο 2004, παρά την οριακή επιτάχυνση που παρουσίασε τον Δεκέμβριο (0,1%) αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Γ’ ΚΠΣ: Οι Βρυξέλλες προειδοποιούν την Ελλάδα για το ΚΠΣ σύμφωνα με Το Βήμα, που παράλληλα σημειώνει πως η πιο σημαντική επισήμανση αφορά στο μέλλον των απορροφήσεων.

Ληξιπρόθεσμα Χρέη: Περιορίζονται οι δόσεις για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών μέχρι 200.000 ευρώ, καθώς, σύμφωνα με τις διατάξεις του ισχύοντος φορολογικού νόμου, δεν μπορούν να ξεπερνούν τις 26 έναντι των 48 που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Καταναλωτικά Δάνεια: Ανάγκες επιβίωσης φαίνεται ότι εξυπηρετούν τα καταναλωτικά δάνεια σύμφωνα με την Ημερησία, που τονίζει πως ήδη οι οφειλέτες αντιπροσωπεύουν το 9,6% του ΑΕΠ έναντι 6,7% κατά μέσο όρο στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σοφοκλέους: Με ρεκόρ αποχαιρετά το 2004 η Σοφοκλέους τονίζει η Καθημερινή, που επισημαίνει πως ο Γενικός Δείκτης ”φλερτάρει” με τα επίπεδα των 2.800 μονάδων, που αποτελούν τα υψηλότερα της τελευταίας τριετίας.

Ευρώ: Το ασθενές δολάριο, το οποίο χθες υποχώρησε εκ νέου έναντι του ευρώ, μπορεί να δυναμιτίσει την ανάπτυξη το νέο έτος εκτιμούν πέντε μεγάλες τράπεζες και προβλέπουν ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα ξεπεράσει το 1,40 δολάριο, σημειώνει Το Βήμα.

ΔΛΠ: Η αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή των ΔΛΠ από την Πρωτοχρονιά και στην Ελλάδα έχει αρχίσει σύμφωνα με Το Βήμα, το οποίο επικαλούμενο έγκυρες πηγές του υπουργείου Οικονομίας αναφέρει πως από τις τράπεζες μόνο η Αγροτική και η Εμπορική θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με τα ΔΛΠ, καθώς δεν έχει επιλυθεί το πρόβλημα των ασφαλιστικών τους ταμείων.

”Πονοκέφαλο” σε πολλές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα αποτελέσει η εισαγωγή των ΔΛΠ τη χρονιά που έρχεται σύμφωνα με την Καθημερινή, που εκτιμά πως άνισα αποτελέσματα θα αποτυπώσουν για 7.000 ευρωπαϊκές εταιρείες τα ΔΛΠ.

Το ναυάγιο της ενιαίας λύσης έχει ήδη κινητοποιήσει τις διοικήσεις των τραπεζών, οι οποίες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις εν όψει της υιοθέτησης των ΔΛΠ από 1/1/2005 τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Αναπροσαρμογή Ακινήτων: Με ”μποναμά” 1,8 δισ. ευρώ από υπεραξίες ακινήτων θα κάνουν ”ποδαρικό” οι βιομηχανίες της χώρας στη νέα χρονιά, ενισχύοντας σημαντικά τις εσωτερικές αξίες των μετοχών τους τονίζει το Κέρδος.

Ναυτιλία: Υποχώρηση των ναύλων το 2005 προβλέπουν διεθνείς ναυλομεσιτικοί οίκοι σύμφωνα με την Ημερησία.

Κλωστοϋφαντουργία: Συνάντηση με εκπροσώπους των κλάδων της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος πραγματοποίησε χθες κυβερνητικό επιτελείο με επικεφαλής τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφα, σημειώνει η Καθημερινή.

Επτά μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και του έτοιμου ενδύματος αποφασίστηκαν σε ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική.

Κατασκευές: Η κρίση χτυπά την πόρτα των κατασκευαστικών σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που σημειώνει πως το μεταολυμπιακό τοπίο για τον κλάδο είναι θολό.

Τζόγος: Κατά 329% αυξήθηκε ο τζίρος στο Καζίνο της Πάρνηθας λόγω εορτών αναφέρει Το Βήμα, που παράλληλα κάνει λόγο για ρεκόρ πωλήσεων και στα λαχεία.

Ασφαλιστικό Τραπεζών: Διεργασίες αναζωπύρωσης του ασφαλιστικού των τραπεζών λαμβάνουν χώρα σε παρασκηνιακό επίπεδο και σε μια ύστατη προσπάθεια να υπάρξει συνολική λύση, σημειώνει η Ναυτεμπορική.

ΟΤΕ: Αγριεύει η κόντρα μεταξύ ΟΤΕ και Forthnet με αφορμή το Conn-X, μια υπηρεσία του πρώτου που επιτρέπει την άμεση ενεργοποίηση σύνδεσης DSL και είναι αντίστοιχη με την υπηρεσία ”DSL in a Box” της τελευταίας τονίζει η Καθημερινή.

Μυτιληναίος: Στις τελευταίες λεπτομέρειες της σύμβασης πώλησης του 49% των μετοχών της Αλουμίνιον της Ελλάδος στον όμιλο Μυτιληναίου βρίσκονται πλέον οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής εταιρίας και της Alcan, σημειώνει η Εξπρές.

Δυναμική Ζωή: Για αδιανόητες ”εφευρέσεις” από τη Δυναμική Ζωή κάνει λόγο η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία ”έκρυψε” θυγατρική από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τονίζοντας πως απαιτείται άμεση εμπλοκή των χρηματιστηριακών αρχών.

Ρέστης: Σε έναν από τους σημαντικούς ”παίκτες” της αγοράς των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου αναδεικνύεται ο όμιλος Ρέστη, με την απόκτηση 32 πλοίων της Malaysian International Shipping Corp., αναφέρει η Καθημερινή.

ΗΛΤΕΞ: Στις 10 Ιανουαρίου συζητείται η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας ΗΛΤΕΞ σημειώνει η Ημερησία, η οποία συμπληρώνει πως δύο τράπεζες ζητούν την ακύρωση της αίτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v