”Ατενίζει” τις 2.800 η αγορά

Σύντομα, στην αγορά θα δοκιμαστούν αντοχές και περιθώρια αντίδρασης, καθώς προσεγγίζεται η αντίσταση της τετραετίας των 2.800 μονάδων. Σταθερά διαχωρίζεται η ”ήρα από το στάρι” και έρχονται στο προσκήνιο μετοχές εταιριών που θα πρωταγωνιστήσουν στο επόμενο κύκλο. ”Πακέτο” 6,77% του μετοχικού κεφαλαίου στη Lannet.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Έχει βαλθεί να... τρελάνει κόσμο η αγορά.

Η αναρρίχηση προς τα νέα υψηλά φέρνει τον Γενικό Δείκτη όλο και εγγύτερα των 2.800 μονάδων.

Πρόκειται, για περιοχή – εύρος που παραπέμπει στην πορεία της αγοράς τα τελευταία 4 χρόνια.

Ακριβώς για αυτό το λόγο η προσέγγιση των 2.800 – 2.820 μονάδων φέρνει παράγοντες και εμπλεκόμενους αντιμέτωπους με μία ιδιαίτερα ”ανθεκτική” αντίσταση, η υπέρβαση της οποίας δρομολογεί από τεχνικής πλευράς σειρά εξελίξεων και συνεργιών.

Το γεγονός ότι αυτή η κίνηση επιτυγχάνεται με ταυτόχρονη υπέρβαση 1.520 μονάδων (FTSE20) και των 6.050 μονάδων (τραπεζικός δείκτης) προοιωνίζεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Άλλωστε η στοχοθέτηση βασικών μετοχών σε σημαντικά υψηλότερο επίπεδο ενισχύει αντί να περιορίζει τον κυρίαρχο ρόλο των ξένων στη Σοφοκλέους.

Με βάση δε, την εικόνα της αγορά και της δρομολογημένες εξελίξεις στη μεσαιο-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση (επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό ξεκαθάρισμα) θεωρείται πιθανή η διεύρυνση του ενδιαφέροντος προς επιλεγμένες μετοχές οικονομικά υγιών επιχειρήσεων.

Τα όσα σημειώνονται τις τελευταίες συνεδριάσεις, ειδικότερα μετά τη τελευταία διόρθωση, ενισχύουν τη θέση εκείνων των μετοχών που μπορεί να πρωταγωνιστήσουν στον επόμενο κύκλο του Ιανουαρίου.

Πέρασε σήμερα πακέτο 2.500.000 τεμαχίων της Lannet στα 0,92 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 6,77% του μετοχικού της κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v