Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξέφρενοι ρυθμοί στα blue chips

Κατακόρυφη άνοδο καταγράφουν τα blue chips στη Σοφοκλέους και ειδικότερα οι τράπεζες (2,47%), ωθώντας τον Γενικό Δείκτη αρκετά πάνω από τις 2.600 μονάδες. Κυοφορείται κάτι στην αγορά, το οποίο γνωρίζουν οι ξένοι ή ενδεχομένως ορισμένοι ισχυροί Έλληνες διαχειριστές και παράγοντες;

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η εσπευσμένη προεξόφληση των φορολογικών οφειλών και των υπεραξιών από τις συγχωνεύσεις εισηγμένων και την απορρόφηση θυγατρικών δικαιολογεί εν μέρει αυτό που γίνεται στη Σοφοκλέους.

Τις τελευταίες 2-3 συνεδριάσεις διαπιστώνεται κατακόρυφη, έως εντυπωσιακού βαθμού, ενίσχυση της ζήτησης για τραπεζικές μετοχές και τίτλους εταιριών υψηλής κεφαλαιοποίησης που ευνοούνται από τη μείωση του συντελεστή στο 32%.

Η Eurobank καταγράφει κέρδη 4,5% στα 22,56 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Πειραιώς με κέρδη 3,55% στα 11,68 ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο ΟΠΑΠ, με συναλλαγές 1,5 και πλέον εκατ. τεμαχίων, ενισχύεται κατά 3,5%, ενώ η μετοχή της Alpha Bank κινείται προς την υψηλή τιμή των 25,5 ευρώ, κυρίως μέσω κωδικών που παραπέμπουν στο Λονδίνο.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι περισσότερο από τους Έλληνες γνωρίζουν οι ξένοι, που τόσο βιαστικά και αδιαφορώντας για την τιμή κτήσης ενισχύουν τη θέση τους σε μετοχές του τραπεζικού δείκτη, αλλά και ορισμένων μετοχών του FTSE-20;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v