Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Στις 2.800 μονάδες η πρόβλεψη για ΧΑ

Θετικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει η σταδιακή μείωση της φορολογίας που προωθεί η κυβέρνηση επισημαίνει η Εγνατία Finance τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον Γενικό Δείκτη κατά 10%, ήτοι στις 2.800 μονάδες. Οι επικείμενες αλλαγές στις τιμές - στόχους 10 εισηγμένων.

Εγνατία: Στις 2.800 μονάδες η πρόβλεψη για ΧΑ
Θετικές επιπτώσεις αναμένεται να έχει η σταδιακή μείωση της φορολογίας που προωθεί η κυβέρνηση επισημαίνει η Εγνατία Finance τονίζοντας ότι μια τέτοια εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τον Γενικό Δείκτη κατά 10%, ήτοι στις 2.800 μονάδες.

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή στο Preview εννεαμήνου με τίτλο ”Υπό την επιρροή της μείωσης της φορολογίας” σε μια πρώτη της προσπάθεια να υπολογίσει τις επιδράσεις που θα έχει η ενδεχόμενη μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις που συμπεριλαμβάνονται στο Universe List της κατέληξε πως για τις τιμές-στόχους των μετοχών των εν λόγω εταιριών θα επέλθει ανοδική αναθεώρηση από 3% μέχρι και 15%.

Προσθέτει δε, πως η σημαντική προς τα πάνω αναθεώρηση αφορά κυρίως σε τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως είναι οι Εθνική Τράπεζα (περίπου 6%), Alpha Bank (περίπου 6%), EFG Eurobank (περίπου 6%), OTE (περίπου 15%), Cosmote (περίπου 12%), ΟΠΑΠ (περίπου 9%), ΔΕΗ (περίπου 13%), Coca – Cola Τρία Έψιλον (περίπου 9%), Ελληνικά Πετρέλαια (περίπου 9%) και Motor Oil (περίπου 11%).

Σημειώνεται πως οι τρέχουσες τιμές-στόχοι της Εγνατίας Finance, όσον αφορά στους προαναφερθέντες τίτλους είναι οι εξής: για την Εθνική Τράπεζα τα 21,50 ευρώ, για την Alpha Bank τα 26,30 ευρώ, για την Eurobank τα 21,50 ευρώ, για τον ΟΤΕ τα 10,70 ευρώ, για την Cosmote τα 14,70 ευρώ.

Επίσης, η τιμή-στόχος για τη μετοχή του ΟΠΑΠ είναι στα 16,60 ευρώ, για τη ΔΕΗ στα 22,50 ευρώ, για την Coca – Cola Τρία Έψιλον στα 20,50 ευρώ, για τα ΕΛΠΕ στα 7 ευρώ και για τη Motor Oil στα 9,50 ευρώ.

Για το σύνολο του 2004 πάντως, η Εγνατία Finance εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή του Γενικού Δείκτη αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση 15,7%, ενώ τα κέρδη του FTSE-20 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 14,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v