Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σοφοκλέους, η ακάθεκτη!

Ολα δείχνουν πως η Σοφοκλέους διασφαλίζει νέα υψηλή τιμή τρέχοντος έτους σε κλείσιμο, παρά την αρχική ψυχρολουσία που επέφερε η κατακόρυφη υποχώρηση της Cosmote. Οι χρηματιστηριακές εντρυφούν στα οφέλη που θα επιφέρει σε εισηγμένες η μείωση της φορολογίας και σηκώνουν τον πήχη για την αγορά και τις μετοχές που παρακολουθούν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η καταγραφή, επιτέλους, υψηλής τιμής έτους υποχρεώνει τη μία μετά την άλλη τις χρηματιστηριακές να προχωρήσουν σε αναθεώρηση της τιμής–στόχου για φέτος.

Το ενδιαφέρον είναι πως από προχθές ”στήνεται” σταδιακά ένα παιχνίδι πλειοδοσίας για το πού μπορεί να κλείσει φέτος ο Γ.Δ.

Αυτό που μας προβληματίζει εν μέρει είναι η εσπευσμένα συνολικότερη υιοθέτηση νέων υψηλών μέχρι τις 2.800 μονάδες, από χρηματιστές και αναλυτές.

Ας είναι, καθώς η στήλη παραμένει σταδιακά συγκρατημένα αισιόδοξη, σταθερή στην πάγια προσέγγισή της.

Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την προοπτική της αγοράς ούτε μπορεί να ακυρώσει τις όποιες βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες δημιουργούνται.

Για παράδειγμα, η απόφαση του ομίλου Αγροτικής να προχωρήσει σε ρύθμιση των ”υποαξιών” της ΑΤΕ Συμμετοχών φέρνει τη μετοχή της Αγροτικής Ασφαλιστικής προς το απόλυτο συν, δηλαδή τα 3,14 ευρώ (άνοδος 15%).

Ακολουθούν μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπως Περσεύς (όπου επίσης έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις), Δυναμική Ζωή, Βαρβαρέσος, ΕΛΤΟΝ, ΕΛΒΑΛ, Υγεία, Hitech, Ελγέκα, Φοίνιξ Μetrolife και αρκετοί ακόμη τίτλοι.

Είναι ενδεικτικό πως περίπου μία ώρα πριν από τη λήξη της συνεδρίασης το ποσοστό μεταβολής 74 μετοχών διαμορφωνόταν υψηλότερα του 3%, ενώ θα ξεπεράσει, όπως όλα δείχνουν, τα 31 εκατ. τεμάχια η εμπορευσιμότητα σε απόλυτο αριθμό μετοχών.

Στοιχείο που θα επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη ”μόχλευση” στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v