Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προηγείται η... κατοχύρωση κερδών

Η δικαιολογημένη κατοχύρωση κερδών στον ΟΤΕ, αλλά και σε blue chips που διακρίθηκαν τις τελευταίες ημέρες, δημιουργούν νευρικό κλίμα στη Σοφοκλέους. Νωρίτερα, ο Γενικός Δείκτης πλησίασε την υψηλή τιμή έτους, ενώ βελτιώνεται σταδιακά η εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Διακρίνονται Πειραιώς, 3Ε και Τιτάν.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Τεχνικές και επιμέρους μόνο λεπτομέρειες δεν φαίνονται ικανές να αναχαιτίσουν τη φορά της αγοράς.

Μπορεί για 0,70 της μονάδος να μην καταγράφηκε ενδοσυνεδριακά υψηλή τιμή έτους (2.559 μονάδες), να εκδηλώθηκαν περιορισμένης έκτασης πωλήσεις σε δεικτοβαρείς μετοχές και να ”γύρισε” ελάχιστα η μετοχή του ΟΤΕ, η διάθεση, όμως, παραμένει θετική.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν απόλυτα δικαιολογημένη και σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενη την κατοχύρωση, κυρίως, βραχυπρόθεσμων κερδών, όπως ενδεικτικά συμβαίνει στη μετοχή του ΟΤΕ.

Οι αρχικές συναλλαγές των περίπου 600.000 τεμαχίων οδήγησαν σε μικρή υποχώρηση της τιμής οριακά χαμηλότερα των 12,54 ευρώ, επίπεδο όπου εκδηλώθηκε στη συνέχεια αγοραστικό ενδιαφέρον.

Το πιθανότερο, σύμφωνα με την εκτίμηση των ίδιων παραγόντων, είναι τουλάχιστον για σήμερα να υπάρξει σε μεγαλύτερο βαθμό συσχέτιση της πορείας της Σοφοκλέους, με αυτής των διεθνών αγορών, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μικρής διόρθωσης.

Τόσο η κατοχύρωση κερδών όσο κυρίως, όμως, η επιβεβαίωση νέας υψηλής περιοχής ”στήριξης” για την αγορά κρίνεται επιβεβλημένη, προκειμένου να αποκτήσει βάθος και διάρκεια η αντίδραση.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών μετοχών διαμορφώθηκε αρχικά στο περίπου 1 προς 2, αν και στη συνέχεια, η εικόνα βελτιώθηκε εν μέρει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v