Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Βόλτες” πέριξ των 2.500 μονάδων

Αναμφίβολα, το εκλογικό αποτέλεσμα στις ΗΠΑ θα επηρεάσει βραχυπρόθεσμα και την αγορά μας. Όμως, η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, καθώς με την ενισχυμένη συμμετοχή των ξένων οδηγείται η αγορά προς τις 2.550 μονάδες. Επιμέρους ευκαιρίες, αυξημένου όμως ρίσκου, εντοπίζονται στη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Θέμα ημέρας ή μάλλον καλύτερα εκλογικού αποτελέσματος θεωρείται ότι είναι η ισχυροποίηση (ή όχι) της βραχυπρόθεσμης τάσης.

Δεδομένης της ”κόπωσης”, που εμφανίζεται στην τεχνική απεικόνιση βασικών τραπεζικών μετοχών, το ενδιαφέρον σε αυτή τη φάση μεταφέρεται είτε στη μετοχή της Πειραιώς, που υποαποδίδει σε σχέση με τις άλλες 4, είτε σε ΟΤΕ και Αγροτική.

Αγοραστές από τα 22,70 ευρώ εμφανίζονται σταθερά την τελευταία ώρα και στη μετοχή της Alpha, ενώ οριακά κινούνται η μεν Εθνική στα 22 ευρώ, η δε Eurobank στα 21,40 ευρώ.

Θα επιμείνουμε, όμως, πως πάντα από τεχνικής πλευράς και για άλλους λόγους λιγότερο προφανείς, ενδιαφέρον παρουσιάζει το ενδεχόμενο υπεραπόδοσης μετοχών ”εγκλωβισμένων” σε ισχυρά χαρτοφυλάκια.

Πέραν της περίπτωσης των ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ, σημειώνεται η ανάλογη των Αγροτικής Ασφαλιστικής, Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και των ΔΟΛ-ΓΕΝΑΚ.

Σε άλλη κατηγορία χαρτοφυλακίων θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι παραμένουν ”εγκλωβισμένες” επιλογές μετοχών όπως η Δυναμική Ζωή, Γρηγόρης, Κλωνατέξ, Sex Form, Lannet, Fanco, Νάουσα, Μινωικές Γραμμές, Creta Farm και ορισμένων ακόμη.

Δεδομένης της χαμηλής, σήμερα, εμπορευσιμότητας, συγκριτικά περιορισμένης σε σχέση με αυτή της Παρασκευής, σημασία δεν έχει τόσο το ”κλείσιμο” του Γ.Δ. όσο η συντήρηση της τάσης σε επίπεδο (σταθερά και όσο το δυνατόν μακρύτερα) πάνω από τις 2.485 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v