Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διερεύνηση του επιπέδου των 2.500

Κατακτήθηκε, έστω και διερευνητικά, το οχυρό των 2.500 μονάδων, με τις μετοχές των Πειραιώς, ΟΤΕ και Αγροτικής να αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του FTSE-20. Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει η επιχειρούμενη ”μόχλευση” σε συγκεκριμένες μετοχές, κυρίως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Και το ”οχυρό” των 2.500 μονάδων κατακτήθηκε -έστω και διερευνητικά- και το εύρος της διόρθωσης περιορίστηκε προς τις 2.487 μονάδες.

Ο FTSE-20 κυμαίνεται οριακά πέριξ των 1.376 μονάδων, καθώς από τις 5 βασικές τραπεζικές μετοχές υπεραντιδρά προς τα 10,62 η Πειραιώς, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Οριακή είναι η διακύμανση των υπόλοιπων, ενώ συνεχίζεται το θετικό σερί προς τα 5,26 ευρώ της Αγροτικής.

Σταθερά πάνω από τα 12,04 ευρώ (όπου και διαμορφώνεται μέχρι στιγμής η χαμηλότερη τιμή ημέρας), αλλά με εντολές αγοράς να διερευνούν και το επίπεδο υψηλότερα των 12,2 ευρώ.

Ενδεχόμενη ενίσχυση των συναλλαγών θα μπορούσε να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο την ανοδική φορά της μετοχής του.

Ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει από τη μεσαία–χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση εκείνο το τμήμα που για διάφορους και διαφορετικούς λόγους υπεραντιδρά.

Αναφερόμαστε σε μετοχές των Άκτωρ, Sex Form, Αττικής, ΔΟΛ, Εθνική Ακινήτων, ΕΠΑΤΤ, κυρίως, όμως, των Κλωνατέξ, Fanco, Lannet, αλλά και Altec, Αγροτική Ασφαλιστική, Δομική Κρήτης, Informatics.

Πρόκειται για μετοχές εταιριών που είτε άμεσα είτε έμμεσα θα δικαιολογούσαν –λόγω της συμμετοχής ισχυρών χαρτοφυλακίων– περαιτέρω σημαντική βελτίωση της κεφαλαιοποίησής τους.

Εύλογο και προφανές το συμφέρον ισχυρών διαχειριστών να εμφανίσουν καλύτερη αποτίμηση προς το τέλος της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v