Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Δευτέρας

Η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, ο δανεισμός των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, αλλά και οι εκλογές της ΕΠΟ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

Ο Τύπος της Δευτέρας
Η μείωση του ελλείμματος του προϋπολογισμού, τα προγράμματα του Γ’ ΚΠΣ, ο δανεισμός των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων, αλλά και οι εκλογές της ΕΠΟ είναι μερικά από τα θέματα που σχολιάζει ο Τύπος της Δευτέρας.

ΝΔ: Η κυβέρνηση αντί να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για εξυγίανση του ποδοσφαίρου, επιδόθηκε σε μια μάχη παρασκηνίου προκειμένου να βάλει στην ηγεσία της Ομοσπονδίας τα ”δικά της παιδιά” τονίζουν Τα Νέα.

Σε ενδοκυβερνητικό κλοτσοσκούφι, με απίστευτες αλληλοκατηγορίες, μετατράπηκε το μονότερμα στις εκλογές της ΕΠΟ, όπου επικράτησε κατά κράτος ο Β. Γκαργκάτσης, αναφέρει η Ελευθεροτυπία.

Έλλειμμα: Την είσπραξή του ποσού 1,3 δισ. ευρώ από τα κοινοτικά ταμεία μέχρι το τέλος του έτους θέτει ως στόχο το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να διασφαλισθούν οι πόροι του Γ’ ΚΠΣ, αλλά και να αποφευχθεί διεύρυνση του ελλείμματος του προϋπολογισμού τονίζει η Ναυτεμπορική.

Σοφοκλέους: Τέλος στην πολιτική εκμετάλλευση με επίκεντρο το Χ.Α. έβαλε η δικαιοσύνη επισημαίνει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμά του απάλλαξε οριστικά τις διοικήσεις του Χ.Α. και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επίμαχη περίοδο του 1999.

ΚΠΣ: Η παροχή επικαιροποιημένης πληροφόρησης και ανάλυσης που θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη υλοποίηση και ολοκλήρωση των Προγραμμάτων της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου είναι ο στόχος της ενδιάμεσης αξιολόγησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ’ ΚΠΣ, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Επιχειρήσεις: Την ”περιθωριοποίηση” των τραπεζικών δανείων προς επιχειρήσεις προκαλεί η διαχρονικά υψηλότερη πιστωτική επέκταση προς τα νοικοκυριά, η οποία στο τέλος Αυγούστου 2004 αντιστοιχούσε στο 41,96% του συνόλου της αξίας των πιστώσεων προς φυσικά πρόσωπα και εταιρίες, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Τρισέ: Χαρισματικός διπλωμάτης χαρακτηρίζεται ο πρόεδρος της ΕΚΤ κ. Τρισέ, ο οποίος συμπληρώνει ένα χρόνο στο τιμόνι της δεύτερης μεγαλύτερης κεντρικής τράπεζας στον κόσμο, επισημαίνει η Ναυτεμπορική.

Τράπεζα Πειραιώς: Στα 114 εκατ. ευρώ αναμένονται τα κέρδη εννεαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που επισημαίνει πως αναμένεται παράλληλα και αναβάθμιση της χρηματοοικονομικής εικόνας της Τράπεζας.

Άκτωρ: Στο ΣτΕ προσέφυγε η Άκτωρ αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η κατασκευαστική ζητά να ακυρωθεί και να ανασταλεί η απόφαση του ΕΣΡ.

ΟΛΠ: Τον κώδωνα του κινδύνου γα τον ΟΛΠ κρούει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Οργανισμού σύμφωνα με την Ημερησία, που επισημαίνει πως τα κέρδη του ΟΛΠ θα είναι κατά 50% μειωμένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v