Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανιχνεύοντας τη δυναμική

Θα αποσαφηνιστεί άμεσα το αν στην αγορά υπάρχει δυναμική αντίδρασης πέραν των 2.500 μονάδων, ενώ βαρύνουσας σημασίας είναι και η πορεία των διεθνών αγορών. Ενδιαφέροντα επιμέρους στοιχεία για Alpha, OTE, Αγροτική και άλλους επιλεγμένους τίτλους ενδέχεται να διαμορφώσουν το αγοραστικό ενδιαφέρον.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Σήμερα ή το πολύ τη Δευτέρα θα αποσαφηνιστεί η βραχυπρόθεσμη τάση.

Αν για το Γ.Δ. επιτευχθεί ένα ”κλείσιμο” υψηλότερα των 2.481 μονάδων, με συναλλαγές τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ, τότε το θετικό ενδεχόμενο κερδίζει πόντους.

Υπό την προϋπόθεση πως θα είναι ανάλογη και η συνδρομή των ξένων αγορών, ειδικότερα της Ν. Υόρκης.

Η συνεδρίαση αποκτά ενδιαφέρον λόγω των επιμέρους ειδήσεων για Alpha, OTE, Aγροτική και άλλες εισηγμένες, που ενδεχομένως μπορεί να ισχυροποιήσουν την όποια τάση.

Για τη μετοχή της Αlpha Bank τίθεται οριακά υψηλότερα η τιμή–στόχος από τη Σίγμα, στα 25 ευρώ (από 24,7 ευρώ).

Για τη μετοχή του ΟΤΕ διαπιστώνεται πως δίνεται από τη Morgan Stanley νέα υψηλότερη τιμή από τα 12,5 στα 13,9 ευρώ.

Ο ίδιος οίκος είχε προχωρήσει επίσης σε αναθεώρηση από τα 11,5 στα 12,5 ευρώ, αναφέροντας πως ”στη φάση αυτή δεν νομίζουμε πως το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο πολύ γύρω από τους αριθμούς του ΟΤΕ”.

Ενώ ανέμενε και την ύπαρξη μεταβλητότητας που θα προέκυπτε από την τυχόν ανακοίνωση ειδήσεων που αφορούν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης (δες σχετικό θέμα, αύξηση τιμής–στόχου από J&P και Morgan Stanley της 26ης Οκτωβρίου).

Από τον FTSE-20 ενδιαφέρον παρουσιάζει, πέραν των μόνιμων μετοχών – επιλογών, η Αγροτική (δες σχετικό θέμα για τα πανωτόκια - 29/10).

Στην περίπτωση που το θετικό ενδεχόμενο επιβεβαιωθεί, τότε θα πρέπει λογικά να διαμορφωθεί σήμερα ή τη Δευτέρα ανάλογη τάση για επιμέρους μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, για τις οποίες εκτιμάται ότι θα υπάρξει και νέα βελτίωση μεγεθών στο 9μηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v