Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζητείται κατοχύρωση κεκτημένων

Κατ΄ αρχήν ζητούμενη για την αγορά μας η κατοχύρωση των κεκτημένων με επιθυμητή την αντίδραση μετοχών όπως Εθνική και Alpha, έστω και ενδοσυνεδριακά, σήμερα. Δικαιολογημένη μέχρι την ερχόμενη Τρίτη-Τετάρτη η νευρικότητα και των διεθνών αγορών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η νευρικότητα και οι διακυμάνσεις εκτιμάται πως θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης. Κατά γενική εκτίμηση μέχρι την ερχόμενη Τρίτη – Τετάρτη οι αγορές, και βεβαίως η Σοφοκλέους, θα κινηθούν με βάση το τρίπτυχο φθηνού δολαρίου- ακριβού ευρώ, υψηλών τιμών πετρελαίου – χρυσού και αστάθειας λόγω ΗΠΑ.

Το ζητούμενο για τη Σοφοκλέους είναι η διασφάλιση και η κατοχύρωση των κεκτημένων που έφεραν τον Γενικό Δείκτη έστω και ενδοσυνεδριακά προς τις 2.480 μονάδες και την τιμή συγκεκριμένων μετοχών σε επίπεδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2001.

Στον τραπεζικό κλάδο, κατά συνέπεια, πέφτει και πάλι το μεγαλύτερο βάρος της ”στήριξης” της αγοράς, καθώς οι εναλλακτικές περιπτώσεις των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, δεν φαίνεται να έχουν την απαιτούμενη στήριξη των αναλυτών.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της ΔΕΗ και του πως αντιμετώπισαν οι ΑΧΕ την τιμολογιακή πολιτική της Επιχείρησης.

Το ζητούμενο για σήμερα θα ήταν η συντήρηση του Γενικού Δείκτη σε κλείσιμο υψηλότερο των 2.425 μονάδων και ει δυνατόν με την έστω και ενδοσυνεδριακή αντίδραση προς τις 2.445 μονάδες.

Δεδομένου ότι η μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση παραμένει ενεργή, αυτό που προέχει στην αγορά μας είναι η αντίδραση μετοχών που για τεχνικούς λόγους πιέστηκαν χθες (κυρίως Εθνική, Alpha), και η σταθεροποίηση συγκεκριμένων επιλεγμένων τίτλων από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση όπου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των χρηματιστηριακών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v