Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Προσοχή στη χώνεψη” Νο2

Ενίοτε και στους δρόμους ταχύτητας συμβαίνει να... σκοντάφτει όποιος βιάζεται. Η συνεδρίαση ξεκίνησε και συνεχίζεται... αντίθετα απ’ ό,τι χρειαζόταν, με αποτέλεσμα να υπάρχει ”εγκλωβισμός” από τις 2.480 και σε εύρος 25 μονάδων. Διατηρούν τα κέρδη τους Εθνική, Alpha και Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τίτλο ”Προσοχή στη... χώνεψη” αναφερόταν στο προσυνεδριακό σχόλιο το ενδεχόμενο δικαιολογημένης κατοχύρωσης μέρους, έστω των πρόσφατων κερδών.

Σημειωνόταν επίσης πως ”θα ήταν χειρότερο να ξεκινήσει ανοδικά η συνεδρίαση, να διαμορφωθούν συνθήκες εγκλωβισμού και στη συνέχεια να υπάρξει υποχώρηση”.

Από την τοπική κορυφή των 2.480 μονάδων υποχωρεί σταδιακά ο Γ.Δ. προς τις 2.455 μονάδες, διευρύνοντας τη σχέση ανοδικών – πτωτικών στο περίπου 1 προς 3.

Είναι προφανές πως λαμβάνει χώρα ένας πρώτος εγκλωβισμός όσων τοποθετήθηκαν στα υψηλά της αρχής και μένει να φανεί στη συνέχεια, μέχρι την Τρίτη το αργότερο Τετάρτη, πώς θα καλυφθούν θέσεις, όχι τόσο μετοχών εταιριών της υψηλής όσο της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Από τις μετοχές των οποίων υποχωρεί η τιμή, αυξημένη εμπορευσιμότητα (δηλαδή προσφορά), πέραν του Μπαλάφα, σημειώνεται στις Βωβός (προς τα 11 ευρώ), Logic DIS (0,36 ευρώ), ΑΣΚΟ (0,97 ευρώ), ΕΤΜΑ (1,26 ευρώ), Compucon, Χατζηιωάννου, Καλπίνης, Ελγέκα, Βερνίκος και σε αρκετές ακόμη.

Είναι χαρακτηριστικό πως 58 και πλέον μετοχών οι απώλειες ξεπερνούσαν στις 14:05 το 3%.

Από τεχνικής πλευράς το ιδανικό για σήμερα κλείσιμο θα ήταν η διακύμανση του Δείκτη να περιοριστεί στην κρίσιμη περιοχή των 2.450 –2.455 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v