Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει ελκυστική η μεσαία κεφαλαιοποίηση

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμούν οι χρηματιστηριακές πως θα παραμείνουν οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, λόγω τόσο των ”ελκυστικών” τους αποτιμήσεων όσο και της υποαπόδοσης που έχουν εμφανίσει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα. Συνεχίζεται το ενδιαφέρον και για τράπεζες, ενώ δεν αποκλείονται και τάσεις αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Παραμένει ελκυστική η μεσαία κεφαλαιοποίηση
Τι εκτιμάται για σήμερα: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης του δείκτη FTSE–40, εκτιμά η Marfin Analysis, αφενός λόγω των ”ελκυστικών” τους αποτιμήσεων και αφετέρου λόγω της υποαπόδοσης που έχουν καταγράψει από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Η Σίγμα Securities επισημαίνει πως η ελληνική αγορά παραμένει σε ανοδική τάση, με αυξημένη ρευστότητα και με επενδυτές που δείχνουν να ενδιαφέρονται.

Επίσης, η Σίγμα Securities συμπληρώνει πως το θετικό momentum αναμένεται να διατηρηθεί κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τις μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να παραμένουν στο επίκεντρο.

Στο θετικό momentum αναφέρεται και η Eurobank Securities, η οποία συμπληρώνει επίσης πως δεν αποκλείεται να παρουσιαστούν τάσεις αποκόμισης κερδών σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Proton Securities για την ελληνική κεφαλαιαγορά, καθώς εκτιμά πως θα παραμείνει σε ανοδική τροχιά, αν και δεν αποκλείει τάσεις αποκόμισης κερδών.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance σημειώνει πως η ψυχολογίας στην εγχώρια αγορά παραμένει ”καλή”, ενώ συμπληρώνει πως, παρά την ισχυρή άνοδο του Γενικού Δείκτη τις τελευταίες εβδομάδες, οι τάσεις για σημαντική αποκόμιση κερδών είναι περιορισμένες.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance επισημαίνει πως είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι το ενδιαφέρον έχει πλέον επιστρέψει σε μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς εκτιμά πως σε συνδυασμό με το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον για τραπεζικούς τίτλους διατηρεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε να συνεχίσει η Σοφοκλέους να υπεραποδίδει μεσοπρόθεσμα.

Τι έγινε χθες: Οι μετοχές της μεσαίας και της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης υπεραπέδωσαν για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ”εντυπωσιακή” ήταν για μια ακόμη φορά η παρουσία των τραπεζών με τις μετοχές των Εθνικής και Eurobank να φτάνουν σε νέα υψηλά έτους.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v