Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: ”Η μεγάλη φίλη της Σοφοκλέους”

Με την τιμή της Εθνικής Τράπεζας να διαμορφώνεται στα 21,60 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση να ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ, αλλά και την πλειονότητα των μετοχών που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank να εμφανίζουν υπεραπόδοση, ενισχύεται επί της ουσίας η αισιοδοξία στη Σοφοκλέους.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στις 2.450 μονάδες διαμορφώνεται ο Γ.Δ., στο περίπου 3 προς 1 η σχέση ανοδικών – πτωτικών με ισομερή αντίδραση των δεικτών FTSE.

Η εντυπωσιακή πορεία της Εθνικής, που με +3,3% ξεπερνά σε κεφαλαιοποίηση τα 7 δισ. ευρώ, δεν αφήνει πολλές αμφιβολίες για τη βραχυπρόθεσμη τάση της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον FTSE-20 να αντιδρά προς τις 1,345 μονάδες.

Διαπιστώνεται δηλαδή, πως οδηγούμεθα στον αρχικό στόχο, κατά 2 συνεδριάσεις νωρίτερα από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί.

Το ενδιαφέρον, όμως, εστιάζεται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, όπου μετοχές εταιριών, όπως Chipita, S&B, Δέλτα Συμμετοχών, ΔΟΛ, ΕΠΑΤΤ, Μαίλλης, Σιδενόρ και αρκετών ακόμη που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο της Eurobank υπεραντιδρούν.

Ανάλογα θετικό είναι το κλίμα για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, όπως η Frigoglass, Φουρλής, Στρίντζη, Καρδασιλάρης, Νεοχημική, Κωτσόβολος, Χατζηιωάννου και αρκετών ακόμη.

Στις σημερινές μας αναφορές δεν υπάρχουν και πολλά να ειπωθούν, αφού η τάση μιλά από μόνη της.

Επιμένουμε στην αρχική μας εκτίμηση πως ενδεχόμενη υπέρβαση των 2.455 μονάδων διαμορφώνει ξεκάθαρα ανοδική τάση που μπορεί να φέρει το δείκτη υψηλότερα προς το υψηλό έτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v