Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπό έλεγχο η διόρθωση

Ισορρόπησε το παιχνίδι μετά την αρχική -μικρότερη της αναμενόμενης- διόρθωση. Περιορισμένη η προσφορά στην Εθνική, ελάχιστη στη Eurobank, τη στιγμή που ξένος θεσμικός τοποθετείται στη μετοχή της Motor Oil, δίνοντας κέρδη 3% στον τίτλο. Στο περίπου 1 προς 4 η αναλογία ανοδικών – πτωτικών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ηπιότερη απ’ ό,τι αναμενόταν ήταν η αρχική αντίδραση - υποχώρηση της αγοράς.

Βέβαια, αυτό εν μέρει αποδίδεται στην ήπια χθες κίνηση των μετοχών και την σε μεγάλο βαθμό ελεγχόμενη προσφορά – ζήτηση.

Για παράδειγμα, στη μετοχή της Εθνικής οι πωλητές έφτασαν έως τα 20,6 ευρώ, για να αντιδράσει στη συνέχεια προς τα 20,78 ευρώ, με περιορισμένες συναλλαγές.

Ακόμη πιο ενδεικτική είναι η περίπτωση της Eurobank, όπου η εμπορευσιμότητα είναι ακόμη πιο περιορισμένη.

Από τον FTSE-20, τη μεγαλύτερη σε ποσοστό απόδοση (με 3%) εμφανίζει προς τα 8,94 ευρώ η μετοχή της Motor Oil, όπου οι αυξημένες συναλλαγές παραπέμπουν στην τοποθέτηση ξένου θεσμικού.

Να σημειωθεί επίσης πως το Δ.Σ. της εταιρίας ”αποφάσισε τη διανομή προμερίσματος στους μετόχους, έναντι του καταβλητέου μερίσματος για τη χρήση 2003”.

Η σχέση ανοδικών – πτωτικών διαμορφώνεται στο περίπου 1 προς 4, αναλογία που καλό θα ήταν να βελτιωθεί σταδιακά.

Με βάση την εικόνα της πρώτης ώρας υποχωρούν οι μετοχές των Βαρβαρέσου στα 0,86 ευρώ, Κεραμεία Αλλατίνη στα 0,60 ευρώ, Elephant στα 0,70 ευρώ, Αγροτική στα 4,64 ευρώ, αλλά και η Νίκας, Πουλιάδης, Fitco, Καλπίνης, Μοχλός κ.ά.

Από τις μετοχέ, των οποίων ενισχύεται η τιμή, στα 1,81 κυμαίνεται η Δυναμική Ζωή, στα 1,46 η Κορδέλλου και στα 1,23 ευρώ του Χατζηιωάννου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v