Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά κύματα από ευρωαγορές

Καταλυτική θεωρούν στην πλειονότητά τους οι αναλυτές την πορεία των διεθνών αγορών. Παράλληλα, αυξημένες προσδοκίες συντηρεί η σταθερά ανοδική κίνηση των ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων, εν όψει μάλιστα και της περιόδου ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εννεαμήνου.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η ανεπαίσθητη χθες διόρθωση του τραπεζικού δείκτη κατά 0,04%, μετά μάλιστα τα εντυπωσιακά κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας, κρατά δικαιολογημένα τον κλάδο στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τη Marfin Analysis, τα κέρδη των 4 μεγαλύτερων τραπεζών (Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς) θα είναι της τάξεως του 18%-43%.

Στην ίδια ανάλυση (δες σχετικό θέμα) σημειώνεται πως η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα εννεαμήνου την ερχόμενη Τετάρτη (27/10) και ακολουθούν στις 2/11 η Πειραιώς, η Eurobank στις 4/11 και στις 9 Νοεμβρίου η Εθνική Τράπεζα.

Δεδομένης της εικόνας του κλάδου, η περιοχή των 5.085-5.100 μονάδων ενδέχεται να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Στην πρωινή του αναφορά το σύνολο των χρηματιστηριακών αναφέρεται στο θετικό κλίμα που επικρατεί στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες παραμένουν ρυθμιστής της τάσης και για τη Σοφοκλέους (δες σχετικό θέμα).

Με τον FTSE-20 να παραμένει εγγύτατα των 1.325 μονάδων (1.322,67) δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω αντίδρασης ορισμένων μετοχών, με εμφανή τελευταία βελτίωση της πορείας τους.

Γι’ αυτόν το λόγο, αποκτά ενδιαφέρον η βραχυπρόθεσμη διακύμανση μετοχών όπως Αβαξ, ΚΑΕ, Folli Follie, ΟΠΑΠ, Αττικές Εκδόσεις, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Εθνική Ακινήτων, Creta Farm, Βωβός και ορισμένων ακόμη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v