Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σινιάλο Αγροτικής προς... καταπιεσμένους

Την εξέγερση της... Αγροτικής ακολουθούν και άλλοι ”καταπιεσμένοι” της αγοράς. Από χαμηλότατα επίπεδα τιμών αντιδρούν μετοχές εταιριών της μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης, καθώς ενεργοποιούνται παροπλισμένα μέχρι πρότινος επενδυτικά σχήματα και ιδιώτες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με τον τραπεζικό δείκτη σε υπεραπόδοση και σταθερά πάνω από την υψηλή περιοχή τριετίας, δηλαδή τις 5.000 μονάδες, είναι προφανές πως ισχυροποιείται η ανοδική φορά.

Εάν, όπως όλα δείχνουν, ”κλείσει” χωρίς διαφοροποίηση η σειρά μηνός Οκτωβρίου στην αγορά παραγώγων, τότε η προσέγγιση της πρώτης αντίστασης των 2.455 μονάδων είναι εφικτή.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς ύστερα από καιρό και με αφορμή τα όσα συμβαίνουν γύρω από την ΑΤΕ διαπιστώνεται αναθέρμανση του ενδιαφέροντος για μετοχές όπως οι Ευρωφάρμα, Fitco, Ελγέκα, ΕΛΒΕ, Marfin Group, Φοίνιξ, Αspis Bank, Κύπρου, Μάρακ, Εγνατία, Εθνική Ακινήτων, Αλλατίνη και πολλοί ακόμη τίτλοι.

Αυτό που θα πρέπει να προσεχθεί, είναι πως, παρότι οι συναλλαγές ανέρχονται στα περίπου 60 εκατ. ευρώ, έχουν ενισχυθεί κατακόρυφα οι εντολές αγορών – πώλησης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως καταγράφονται αναλογικά περισσότερες πράξεις ανά τεμάχιο, για τίτλους εταιριών της μεσαίας, κυρίως όμως της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Και αυτό το στοιχείο διαφοροποιεί τη σημερινή συνεδρίαση από τις προηγούμενες -για πολύ καιρό- υποτονικές ημέρες στην περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v