Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε περιορισμένους τίτλους το ενδιαφέρον

Σε νέα υψηλή τιμή βρίσκεται η Eurobank, τη στιγμή που το συναινετικό κλίμα στον ΟΤΕ αποτυπώνεται με κέρδη για τη μετοχή. Ενδιαφέρουσα η βραχυπρόθεσμη αντίδραση της ΑΤΕ, συνοδεύεται από ανάλογα θετική κίνηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Από την ανταπόκριση των επενδυτών θα φανεί η αποτελεσματικότητα των εκθέσεων για συγκεκριμένες μετοχές.

Υπό αυτό το πρίσμα μπορεί να ”δοκιμαστεί” και η βραχυπρόθεσμη τάση.

Συγκεκριμένα, στη μετοχή της Alpha Bank (δες σχετική έκθεση της Merrill Lynch), πωλητές – αγοραστές εμφανίζονται στα 21,96-21,94 ευρώ, με την τιμή να υποχωρεί κατά 0,9%.

Σταθερή στα 20,70 ευρώ η μετοχή της Εθνικής, αν και ο τίτλος που δικαιωματικά χρήζει προσοχής είναι αυτός της Eurobank, με νέα υψηλή τιμή στα 19,8 ευρώ (υψηλή τιμή συνεδρίασης).

Στη μετοχή της Eurobank οι μέχρι στιγμής συναλλαγές είναι περίπου υπερδιπλάσιες από αυτές της Εθνικής, ενώ η ανοδική φορά θα πρέπει να αποδοθεί στην ισχυροποιούμενη συμμετοχή των ξένων.

Ήδη, η συμμετοχή τους στο ΜΚ της Eurobank προσεγγίζει πλέον το 20%.

Άλλωστε, και η ίδια η χρηματιστηριακή εμφανιζόταν, με βάση τη χθεσινή της ανάλυση, σχετικά αισιόδοξη για επιμέρους επιλογές μετοχών, αλλά και την πορεία του Γ.Δ.

Στη μετοχή του ΟΤΕ, παρότι οι συναλλαγές παραμένουν χαμηλές, το συναινετικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ ομοσπονδίας εργαζομένων και διοίκησης αποτυπώνεται στην κατά 1,1% ενίσχυση της τιμής προς τα 10,9 ευρώ.

Η μετοχή, όμως, που λόγω αποτελέσματος επανέρχεται στο προσκήνιο είναι αυτή της Αγροτικής.

Μετά το θετικό σερί των τελευταίων 4 συνεδριάσεων, το χθεσινό +6,2% συνεχίζει προς τα 4,96 ευρώ, με συναλλαγές συγκριτικά διπλάσιες απ’ ό,τι χθες.

Θα λέγαμε, καθώς παρακολουθούμε καθημερινά τη συγκεκριμένη μετοχή, πως στον τίτλο της ΑΤΕ επικεντρώνεται και βραχυπρόθεσμο ενδιαφέρον.

Από τον ΜΚ-40 ξεχωρίζει η κατά 2,05% αντίδραση των Folli Follie προς τα 23 ευρώ (δες σχετική έκθεση) και της Βιομηχανίας Ζάχαρης στα 3,88 ευρώ (+5,43%).

Δεδομένης της συμμετοχικής σχέσης Βιομηχανίας Ζάχαρης και ΑΤΕ, θα μπορούσε να θεωρηθεί πως επιχειρηματική εξέλιξη μπορεί να... πυροδοτεί την αντίδραση των τελευταίων ημερών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v