Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναθαρρεύουν οι αγορές;

Η ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών θα μπορούσε να επηρεάσει ανάλογα και την ελληνική. Ούτως ή άλλως, η προσφορά σε μετοχές των Εθνικής και Alpha ήταν περιορισμένη χθες, τη στιγμή που CSFB και Citigroup με αναλύσεις τους έθεταν εκ νέου υψηλές τιμές για τις δύο μετοχές. Στο επίκεντρο οι Εθνική, ΔΕΗ, 3Ε, αλλά και οι ΕΛΤΕΧ και Άκτωρ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η βραχυπρόθεσμη έστω αφορμή που προσφέρεται από τις διεθνείς αγορές μπορεί να αποτελέσει καταλύτη ανάλογης κίνησης και στη Σοφοκλέους.

Από ό,τι διαπιστώθηκε χθες, η προσφορά σε συγκεκριμένους τραπεζικούς κύκλους ήταν περιορισμένη, ενώ εμφανιζόταν συγκριτικά ενισχυμένη στην περίπτωση των Alpha, Εμπορικής και Eurobank, οι μετοχές των οποίων κινήθηκαν ανοδικά.

Συγκριτικά περιορισμένη στα 320.455 τεμάχια ήταν η εμπορευσιμότητα για τη μετοχή του ΟΤΕ, ενώ στα 253.870 τεμάχια περιορίστηκε για την Cosmote.

Ο FTSE-20 παραμένει σταθερά υψηλότερα των 1.305 μονάδων (1.311,62) διατηρώντας τη μεσοπρόθεσμη τάση.

Διαπιστώθηκε επίσης πως με ανάλογη περιορισμένη εμπορευσιμότητα υποχώρησαν οι μετοχές των Σαράντη στα 4,18 ευρώ, Τέρνα στα 4,62 ευρώ, Jumbo στα 4,64 ευρώ, Ελμέκ στα 2,62 ευρώ, ΕΠΑΤΤ στα 2,39 ευρώ.

Η μετοχή της Χατζηιωάννου έκλεισε με κέρδη (0,74%) στα 1,36 ευρώ, της δε Κωτσόβολος στα 6,50 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, να σημειωθεί πως από σήμερα έως τις 11 Νοεμβρίου πραγματοποιείται σε όλα τα υποκαταστήματα της Πειραιώς η διαδικασία αποδοχής του πλαισίου υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για την αγορά των μετοχών της Κωτσόβολος από τον όμιλο Dixons.

Έως τις 8/10 ο όμιλος είχε συγκεντρώσει το περίπου 56% της εισηγμένης.

Μετοχές-σηματωροί για σήμερα, πέραν των Εθνική, ΔΕΗ, 3Ε, είναι εύλογα των Ελληνικής Τεχνοδομικής, Ακτωρ και Καμπά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v