Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σινιάλα αναμένει η αγορά

Συνεδρίαση αναμονής κρίνεται η σημερινή με πιθανή τη μικρή ενίσχυση των συναλλαγών σε μετοχές των Εθνική, Eurobank, ΟΤΕ, και ΔΕΗ. Αυτό που προέχει είναι η επιβεβαίωση της δυναμικής αντίδρασης της αγοράς προς τις 2.415 - 2.420 μονάδες με αυξημένες συναλλαγές, ενώ σε περίπτωση υποχώρησης πρέπει να ”κρατηθεί” το επίπεδο των 2.398 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα μικρό ”σκαλοπατάκι” πρέπει να ανέβει σήμερα-αύριο η αγορά. Αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί βεβαίως μέσω συγκεκριμένων τραπεζικών μετοχών, καθώς για Εμπορική, Alpha, Eurobank και Εθνική υπάρχει πρόγραμμα αγορών.

Η τελευταία αναβάθμιση για τη μετοχή της Εθνικής από τη CSFB επιβεβαιώνει τη θετική εκτίμηση που έχουν στο σύνολό τους οι ξένοι για τον τραπεζικό κλάδο.

Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται μέσω των συνεχών τοποθετήσεών τους, φέρνοντας τον κλαδικό δείκτη υψηλότερα των 5.000 μονάδων. Σύμφωνα πάντα με την προσέγγιση των ξένων, το περιθώριο βελτίωσης της κερδοφορίας των 5 ισχυρότερων τραπεζικών ομίλων είναι σημαντικό, κάτι που... εξασφαλίζει μακροπρόθεσμα ανοδική φορά για τον κλάδο.

Οι μετοχές των Εθνικής, Eurobank και Εμπορικής είναι οι σηματωροί του κλάδου για σήμερα, ενώ για τη μετοχή του ΟΤΕ αναμένεται ενεργοποίηση εντολής στο εύρος 10,8-11,0 ευρώ.

Ανάλογες εντολές υπάρχουν για τις μετοχές των ΔΕΗ στα 19,90-20,10 ευρώ, Motor Oil περίπου στα 8,90 ευρώ, Τιτάν λίγο χαμηλότερα, στα 21-21,10 ευρώ, αλλά και δυο-τρεις μετοχές εταιριών μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Στα 11,60-11,65 ευρώ εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την Αλουμίνιον της Ελλάδος, από τα 8,20 ευρώ εμφανίζονται σταθεροί αγοραστές στον Ηρακλή, αλλά και στη μετοχή των Βιοχάλκο (5,80 ευρώ), Ελληνικής Τεχνοδομικής (3,20 ευρώ) και Μυτιληναίου (οριακά στα 5 ευρώ).

Ενδιαφέρον για σήμερα παρουσιάζουν οι μετοχές των Χατζηιωάννου, Κατσέλη, Γρ. Σαράντης (από τα 4,20- 4,26 ευρώ), Τρία Έψιλον (προς τα 17,65-17,70 ευρώ), και μετά την έκπτωση της προσφοράς για Ρόκα, καθώς στον τίτλο διαμορφώνεται πτωτική τάση προς τα 5,5 ευρώ.

Ζητούμενο για σήμερα η επιβεβαίωση της δυναμικής αντίδρασης του Γενικού Δείκτη κατ’ αρχήν προς τις 2.415-2.420 μονάδες, με συναλλαγές κατά τι περισσότερες από χθες.

Στο ενδεχόμενο εκδήλωσης αρχικά διόρθωσης, θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να μην υποχωρήσει χαμηλότερα των 2.398 μονάδων, ο δε FTSE 20 των 1.305 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v