Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακωχή αγορών - διαφύλαξη κεκτημένων

Τάσεις συσσώρευσης, με κάποιες επιλεκτικές αγορές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση επικράτησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Σοφοκλέους, καθώς ήταν διάχυτη η εντύπωση πως οι ”μεγάλοι” του ταμπλό έδειχναν διαθέσεις - τουλάχιστον - διακράτησης των κεκτημένων.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Τάσεις συσσώρευσης, με κάποιες επιλεκτικές αγορές, στην υψηλή κεφαλαιοποίηση (+0,17%) που όμως ήταν αρκετές προκειμένου ο Δείκτης να κλείσει έστω και οριακά θετικός, λίγα πράγματα για μεσαία (+0,01%) και μικρότερη (-0,19%), παρά την γενικότερη αίσθηση που υπήρχε και σύμφωνα με την οποία αν οι ”μεγάλοι” του ταμπλό έδειχναν διαθέσεις τουλάχιστον διακράτησης των κεκτημένων, θα μπορούσε να συνεχιστεί η κινητικότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις.

Και βέβαια όλα αυτά εν μέσω ουδέτερου έως ελαφρώς αρνητικού διεθνούς κλίματος και στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας που έχει την ιδιαιτερότητα στο τέλος της να λήγουν τα Σ.Μ.Ε. Οκτωβρίου.

Νεώτερον ουδέν όσον αφορά την τεχνική ανάλυση, καθώς ο Δείκτης συνεχίζει να κινείται στο εύρος 2403-2411, όμως διάσπαση ενός εκ των δύο ”άκρων” με αυξημένες συναλλαγές θα δώσει πιθανότατα την βραχυπρόθεσμη τάση.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, που παρουσίασαν μικτή εικόνα, θετικότερος πρωταγωνιστής ο τίτλος της Εμπορικής συνεπικουρούμενος από αυτόν της Alpha Bank, ίσως αξίζει υποσημείωσης η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Αγροτική, αξιοσημείωτα κέρδη για την Βιοχάλκο και θετικό πρόσημο για Γερμανό, ΔΕΗ, Εθνική, Ελ. Πετρέλαια, Motor oil.

Στην άλλη πλευρά, με σχετικά σημαντικές απώλειες οι Ιντρακόμ, Ελ. Τεχνοδομική, Τιτάν και Πειραιώς και αρνητικό πρόσημο για Eurobank, Cosmote, Coca-Cola, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με πτωτικές διαθέσεις που τον έφεραν μέχρι το χαμηλό των 2396,65 μονάδων, κινήθηκε πλαγιοανοδικά (αποφεύγοντας να ”αναμετρηθεί” με τις 2411 μονάδες) και έκλεισε κοντά στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2410,76 με οριακά κέρδη 0,09%, όμως ο τζίρος συνεχίζοντας την πτωτική πορεία της Παρασκευής ”βυθίστηκε” στα 62,3 εκ. από τα οποία τα 5,1 αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση η καλύτερη δυνατή αναλογία μεταξύ ανοδικών – πτωτικών στο τέλος, όμως και πάλι οι μετοχές με αρνητικό πρόσημο (171) περισσότερες αυτών με θετικό (108) και για 12 τίτλους οι απώλειες κυμάνθηκαν από 5-17,95%.

Στις επιμέρους μετοχές, σχετική κινητικότητα σε Σαράντη και ΜαΪλλη, προσπαθούν να αντιδράσουν από τα χαμηλά (προσπάθεια αγνώστου διαρκείας) Χατζηιωάννου, Έλτον, Νεώριο Σύρου, Βωβός, ενδείξεις αποχώρησης ”δυνάμεων” σε Παίρη και Κορδέλλου, συνεχίζουν ανοδικά Κλουκίνας-Λάππας, Έτμα και Μπαλλής, αλλά και νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους για Δία Ιχθυοκαλλιέργειες, Εκτέρ, Δυναμική Ζωή, Marfin Group, Global ΕΕΧ.

Αναφορικά με τις προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 100.000 τεμαχίων της Alpha Bank στην τιμή των 22,28 ευρώ, ένα πακέτο 50.000 τεμαχίων του ΟΠΑΠ στην τιμή των 16 ευρώ και ένα πακέτο 3.100 τεμαχίων του ΟΤΕ στην τιμή των 11,05 ευρώ.

Πραγματοποιήθηκε ακόμα ένα πακέτο 105.400 τεμαχίων της Eurobank στην τιμή των 19,5 ευρώ και ένα πακέτο 6.000 τεμαχίων της Νεοχημική στην τιμή των 3,66 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v