Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Εντός σχεδίου” η όποια διόρθωση

Πιθανή και εντός σχεδιασμού η ενδεχόμενη μικρή διόρθωση της αγοράς. ΟΤΕ και ΔΕΗ ”χρωστούν” στήριξη στο δείκτη και ειδικότερα η μετοχή της τελευταίας. Το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών επιβεβαιώνεται με το νέο placement της Eurobank.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ενδεχόμενη μικρή διόρθωση είναι ”μέσα στο πρόγραμμα”.

Ενδεχόμενη μικρή πίεση του Γ.Δ. δεν θα φέρει την αγορά χαμηλότερα των 2.380 μονάδων, καθώς η τάση των ξένων χρηματιστηρίων και τελευταίως της Σοφοκλέους είναι ανοδική.

Ο FTSE-20 και ο τραπεζικός δείκτης ενδέχεται να πιεστούν λίγο σήμερα, τουλάχιστον στην αρχή της συνεδρίασης λόγω μικρής έκτασης προγραμμάτων πωλήσεων – κατοχύρωσης κερδών.

Όμως, ο τραπεζικός δείκτης ”πιάνει” κορυφή 4ετίας και πολύ δύσκολα μπορεί να υποχωρήσει σημαντικά, προτού ολοκληρωθεί η καταγραφή νέου υψηλού.

Στα ενδιαφέροντα της συνεδρίασης η απόφαση της Eurobank να προχωρήσει στη διάθεση 600.000 ιδίων μετοχών με κατώτατη τιμή πώλησης τα 19,50 ευρώ (δες σχετικό θέμα προς placement του 0,193% σήμερα).

Μετοχές που για διαφορετικούς λόγους μπορεί να επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση του FTSE- 20 είναι ο ΟΤΕ και η ΔΕΗ.

Για τη μετοχή του Οργανισμού οι εντολές είναι μικτές, με τους αγοραστές να υπερισχύουν ελαφρώς.

Στη μετοχή της ΔΕΗ, από την οποία περιμέναμε σαφώς περισσότερα, υπάρχουν εντολές πώλησης που φτάνουν οριακά στα 20 ευρώ.

Στη ”δεύτερη ταχύτητα” του FTSE-20 συνεχίζει να προβληματίζει η χωρίς αντίσταση υποχώρηση των ΚΑΕ σε νέα χαμηλή τιμή, προφανώς λόγω ρευστοποίησης θεσμικού χαρτοφυλακίου και εν αναμονή αποτελεσμάτων τριμήνου που πιθανότατα θα είναι κατώτερα των αναμενόμενων.

Να σημειωθεί, τέλος, πως από χθες μέχρι και τις 15/10 διενεργούνται συναλλαγές, δηλαδή πωλήσεις του βασικού μετόχου της Chipita, με επιδιωκόμενο σύνολο συναλλαγών τα 417.287 τεμάχια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v