Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ προβληματίζει και πάλι

Προσφορά και πίεση στον ΟΤΕ οδηγούν μέχρι και 2% χαμηλότερα τον τίτλο. Εύλογα το κλίμα που διαμορφώνεται στην υψηλή κεφαλαιοποίηση δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, από τεχνικής πλευράς. Απαιτείται επαναφορά του Δείκτη προς τις 2.365 μονάδες.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η πίεση στον ΟΤΕ δεν άφησε από την αρχή της συνεδρίασης να επιχειρηθεί οποιαδήποτε προσπάθεια στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Η αναδίπλωση ήταν άμεση και εμφανής μόλις δόθηκαν οι πρώτες εντολές πώλησης στη μετοχή του Οργανισμού χαμηλότερα των 10,92 ευρώ, καθώς περίπου την ίδια στιγμή ”γύρισαν” αρνητικά ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, για να ακολουθήσουν μετά από 10 λεπτά Εθνική και Eurobank.

Χαμηλότερα των 2.365 μονάδων στις 11.25 ο Γ.Δ., με συναλλαγές περίπου 12,2 εκατ. ευρώ που διαμορφώνουν τάση και κλίμα για τη συνέχεια.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως μετά τις 11.30 δόθηκαν και οι πρώτες εντολές πώλησης στη μετοχή της Αlpha από 21 έως 20,96 ευρώ.

Αδύναμη εμφανίζεται και η τάση για τις μετοχές των 3Ε, ΕΛΠΕ, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον FTSE-20, που κατέγραφε απώλειες 0,9%, περίπου ισόποσες του Γ.Δ. (0,88%).

Είναι αλήθεια πως από συμπληρωματικές μετοχές με αιχμή τη ΔΕΗ, η αγορά είχε και έχει δικαιολογημένα μεγαλύτερες απαιτήσεις.

Η επιβεβαίωσή τους, βεβαίως, φαίνεται στο στίβο της μάχης.

Λίγες οι εξαιρέσεις μετοχών όπου καταγράφεται διάθεση αντίδρασης είτε αφορά στην Ηπειρωτική, Γιαννούση είτε στις Intrakat, Intralot.

Θα πρέπει για τη συνέχεια ο Γ.Δ. να μην χάσει (σε σημαντικό βαθμό) την επαφή του με τις 2.365 μονάδες, προκειμένου να παραμείνει ενεργή η βραχυπρόθεσμη τάση.

Βέβαια, με τον ΟΤΕ στο -2% και με συναλλαγές συγκριτικά περισσότερες από ό,τι χθες, η τεχνική εικόνα, τουλάχιστον του FTSE-20, περισσότερο προβληματίζει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v