Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στην Ευρώπη η Σοφοκλέους

Σε κίνηση ανάλογη των ευρωπαϊκών αγορών εκτιμούν οι ΑΧΕ πως θα επιδοθεί η Σοφοκλέους, ενώ επισημαίνουν πως το ενδεχόμενο τάσεων αποκόμισης κερδών είναι πολύ πιθανό. Το momentum πάντως παραμένει θετικό.

ΑΧΕ: Με το βλέμμα στην Ευρώπη η Σοφοκλέους
Τι εκτιμάται για σήμερα: Από τις ξένες αγορές εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ πως θα αναζητήσει την τάση της η Σοφοκλέους.

Ανάλογη είναι και η τοποθέτηση της Marfin Analysis, σύμφωνα με την οποία η κίνηση των ευρωπαϊκών αγορών αποτελεί τον βασικό ρυθμιστή της τάσης, ιδιαίτερα σε συνέχεια των σημαντικών αυξήσεων που κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου.

Επίσης, η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει θετική, ενώ επισημαίνει πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών.

Εξάλλου, η Proton Securities εκτιμά πως η ελληνική αγορά θα ανοίξει ”προσεκτικά” σήμερα ελλείψει σημαντικών επιχειρηματικών, αλλά και οικονομικών ειδήσεων, αλλά και εν όψει της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων προς το τέλος της εβδομάδας.

Από την πλευρά της η Σίγμα Securities εκτιμά πως οι εξελίξεις γύρω από τον ΟΤΕ, αλλά και οι θετικές προσδοκίες που έχουν αναπτυχθεί όσον αφορά στα αποτελέσματα εννεαμήνου για τις εταιρίες της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποστηρίζουν το momentum που υπάρχει στην αγορά.

Εικόνα ανάλογη της χθεσινής εκτιμά η Eurobank Securities πως θα παρουσιάσει σήμερα η Σοφοκλέους, ”αφομοιώνοντας” -όπως επισημαίνει– τα τρέχοντα επίπεδα. Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως η αγορά φαίνεται να είναι λίγο ”κουρασμένη”, καθώς κινείται στα υψηλά του εύρους διακύμανσης, επισημαίνοντας πως έχει ανάγκη από κάποιο κίνητρο, το οποίο όμως στην παρούσα φάση δεν είναι ορατό.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Eurobank Securities δεν αποκλείει τις τάσεις αποκόμισης κερδών, οι οποίες όμως αναμένεται να εξαρτηθούν και από την κίνηση των υπολοίπων ευρωπαϊκών αγορών.

Η Εγνατία Finance αναφέρει στο πρωινό της report πως το μίνι ράλι που εκδηλώθηκε στις χρηματιστηριακές αγορές σταδιακά εξασθενεί, αυξάνοντας τις πιθανότητες για τάσεις αποκόμισης κερδών.

Το ίδιο ισχύει και για τη Σοφοκλέους, συμπληρώνει η Εγνατία Finance, που επισημαίνει πως το ενδιαφέρον για μετοχές των τραπεζών και του ΟΤΕ έχει μειωθεί, ενώ τονίζει πως ενδέχεται να παρουσιαστούν ήπιες τάσεις αποκόμισης κερδών ιδιαίτερα αν επικρατήσει ανάλογη τάση στην Ευρώπη.

Τι έγινε χθες: Οριακά υψηλότερα και συγκεκριμένα κατά 0,9% έκλεισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με όγκο συναλλαγών λίγο υψηλότερα των 100 εκατ. ευρώ, αναφέρει η Marfin Analysis.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως οι τράπεζες απώλεσαν 0,19% και οι τηλεπικοινωνίες 0,44%, ενώ στον αντίποδα ο κατασκευαστικός κλάδος υπεραπέδωσε καταγράφοντας κέρδη 1,35% με την Ελληνική Τεχνοδομική να κινείται κατά 3,05% υψηλότερα.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v