Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τετάρτης

Στον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο, στα ΔΛΠ που αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2005, στις αποκρατικοποιήσεις και στον τακτικό προϋπολογισμό, στη νέα διοίκηση του ΣΜΕΧΑ, αλλά και στον ”κίνδυνο χρεοκοπίας” του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Ο Τύπος της Τετάρτης
Στον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο, στα ΔΛΠ που αναμένεται να εφαρμοστούν από το 2005, στις αποκρατικοποιήσεις και στον τακτικό προϋπολογισμό, στη νέα διοίκηση του ΣΜΕΧΑ, αλλά και στον ”κίνδυνο χρεοκοπίας” του ΟΤΕ αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τετάρτης.

Πληθωρισμός: Ανοδικά κινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, ο οποίος φέρεται να έχει διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2,9% από 2,7% που ήταν τον Αύγουστο.

Νέος κύκλος πληθωριστικών πιέσεων θα ανοίξει από τον Οκτώβριο με το πετρέλαιο θέρμανσης, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα: Ο ισολογισμός χρήσης της 31/12/2005 θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, σύμφωνα με ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομίας που επικαλείται η Καθημερινή, που παράλληλα επισημαίνει πως επικρατεί προβληματισμός όσον αφορά στην εικόνα των εισηγμένων.

Αποκρατικοποιήσεις: Αποκρατικοποιήσεις άμεσης απόδοσης σχεδιάζει η κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να θέσει στόχους που δεν μπορεί να υλοποιήσει, τονίζει το Κέρδος.

Αισιοδοξία για αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ σύντομα, αλλά και τον έντονο προβληματισμό του για την πώληση των Ολυμπιακών Αερογραμμών, διαδόχου της Ολυμπιακής Αεροπορίας, εξέφρασε ο υφυπουργός Οικονομίας Π. Δούκας σε δηλώσεις του στη Ν. Υόρκη.

Πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα πείσει τους ξένους επενδυτές να συμμετάσχουν με σημαντικά κεφάλαια καταρτίζει η κυβέρνηση σύμφωνα με την Εξπρές.

Προϋπολογισμός: Ευθέως αντίστροφα έχει αρχίσει να λειτουργεί πλέον η σχέση των εσόδων του Δημοσίου με την πορεία των δαπανών, καθώς σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ”τρέχουν” στο εννεάμηνο με ρυθμό αύξησης 4,9%, τη στιγμή που ο αναθεωρημένος στόχος προβλέπει αύξηση της τάξεως του 7,2%.

Η Ημερησία επισημαίνει πως για να επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος του προϋπολογισμού, θα πρέπει το τελευταίο τρίμηνο τα έσοδα να αυξηθούν με ρυθμό 39,2%.

Σοφοκλέους: Μια αναβολή και μια καθυστέρηση για χωροταξικά ζητήματα που τελικά κατέληξε σε αναβολή αποτελούν τη θλιβερή συνέχεια του ποινικού σκέλους του χρηματιστηριακού σκανδάλου με τις μετοχές-”φούσκες” του 1999, αναφέρει η Καθημερινή.

ΣΜΕΧΑ: Ενωτική χαρακτηρίζει η Καθημερινή τη νέα διοίκηση των χρηματιστών, που συμπληρώνει πως σε διάλογο χωρίς εξαιρέσεις για την ενίσχυση του θεσμού στοχεύει ο εκλεγείς πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης, ενώ η Ημερησία κάνει λόγο για ”ισχυρή αντιπολίτευση” στο νέο Δ.Σ.

Πετρέλαιο: Για νέο ιστορικό άλμα του πετρελαίου κάνει λόγο η Καθημερινή, σύμφωνα με την οποία η τιμή του ”μαύρου χρυσού” έφτασε μια ανάσα πριν από τα 51 δολ. το βαρέλι.

Το Βήμα αναφέρει πως η Citigroup βλέπει υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, από τα σημερινά επίπεδα – ρεκόρ στα 28 δολάρια το βαρέλι το 2006.

Τράπεζες: Δρακόντεια μέτρα στις τράπεζες και το Χ.Α. επιβάλλει η Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να περιορίσει το ”ξέπλυμα χρήματος” τονίζει Το Βήμα.

Τουρισμός: Τα σχέδια για τον μεταολυμπιακό τουρισμό παρουσίασε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κ. Λιάσκος, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Ακτοπλοΐα: Την πλήρη εφαρμογή της σχετικής Κοινοτικής Οδηγίας και την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών ζητούν οι εταιρίες του κλάδου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Super Market: Έρχονται ξένες αλυσίδες super market αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, σύμφωνα με την οποία οι ελληνικές αλυσίδες ενισχύουν τα δίκτυά τους.

ΟΤΕ: Σε ένα εκρηκτικό σκηνικό που συνθέτει η φθίνουσα πορεία του ΟΤΕ αρχίζει ο διάλογος της διοίκησης του Οργανισμού με τη συνδικαλιστική ηγεσία, με αντικείμενο τη δραστική μείωση του προσωπικού, αναφέρει η Καθημερινή.

Άρχισε το παζάρι για την εθελουσία έξοδο 6.000 εργαζομένων στον ΟΤΕ αναφέρει Το Βήμα, που επισημαίνει πως ο Οργανισμός βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Μονόδρομο αποτελεί για τον ΟΤΕ το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου και η ανασύνταξη σύμφωνα με την Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: Δεν πωλείται η Atlantic, θυγατρική της Εθνικής στη Ν. Υόρκη, διαβεβαίωσε χθες το βράδυ ο υφυπουργός οικονομίας Π. Δούκας από τις ΗΠΑ, αναφέρει η Ημερησία.

ΔΕΗ: Για νυχτερινό θρίλερ στο Μαξίμου με τη ΔΕΗ κάνει λόγο Το Βήμα, που επισημαίνει πως ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Ι. Παλαιοκρασσάς παραπονούμενος πήγε να παραιτηθεί.

Eurobank: Στο 18,2% διαμορφώνεται η συμμετοχή των ξένων θεσμικών επενδυτών στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας, από συμμετοχή μόλις 4% το 2001 αναφέρει το Κέρδος.

Η Ημερησία συμπληρώνει πως στόχος της τράπεζας είναι η αύξηση της συμμετοχής των ξένων στο 23%, ενώ συμπληρώνει πως η τράπεζα πραγματοποιεί road shows.

Intrakat: Στα 50 εκατ. ευρώ θα ανέλθει ο τζίρος της Intrakat σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο, που αναφέρει πως η εταιρία ενισχύει την παρουσία της σε Βαλκάνια αλλά και Λιβύη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v