Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ”σέξι” μετοχές και η τακτική του αντάρτικου!

Όλα πάνε καλά. Οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν και όλοι αισθάνονται ευτυχισμένοι. Με τις τράπεζες να πρέπει να προχωρήσουν σε πωλήσεις πακέτων μετοχών τους και τους ξένους οίκους να περιμένουν ότι θα κερδίσουν γενναίες αμοιβές από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αρκεί να ακολουθήσουμε την τακτική του αντάρτικου. Κτυπάμε και φεύγουμε!

Οι ”σέξι” μετοχές και η τακτική του αντάρτικου!
Όλα πάνε καλά. Οι τιμές των μετοχών ανεβαίνουν και όλοι αισθάνονται ευτυχισμένοι. Ποιος νιώθει δυστυχής, την ώρα που ο ουρανός βρέχει λεφτά;

Με τις τράπεζες να πρέπει να προχωρήσουν οπωσδήποτε σε πωλήσεις πακέτων μετοχών τους και τους οίκους του εξωτερικού να περιμένουν ότι θα κερδίσουν γενναίες αμοιβές από αυτή τη διαδικασία, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Αρκεί να ακολουθήσουμε την τακτική του αντάρτικου. Κτυπάμε και φεύγουμε!

Το βασικό είναι να μην παρασυρθούμε από τις σειρήνες. Να κάνουμε έναν αναγκαίο διαχωρισμό. Είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να μιλάμε για τις μετοχές που είναι σήμερα για κάποιον λόγο ”σέξι”, από το να αισθανόμαστε ασφαλείς με την επένδυσή μας.

Οι μετοχές που ”πλασάρονται” από τους διεθνείς οίκους, είναι εκείνες που συγκεντρώνουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να δώσουν ”γρήγορα κέρδη”. Η πιο ακριβή μετοχή του κόσμου μπορεί να γίνει ακόμη πιο ακριβή, στην περίπτωση εκείνη που πέσουν πάνω της τα πιο μεγάλα πορτοφόλια και με άλλοθι τις πιο ακριβές πένες.

Πολύ φοβόμαστε, όμως, ότι οι πραγματικές ευκαιρίες (αν υπάρχουν τελικά τέτοιες) κρύβονται αλλού. Μακριά από τα φώτα της ράμπας, στα παρασκήνια.

Στη δεύτερη, την τρίτη και την εικοστή τρίτη ταχύτητα. Κι είναι ευκαιρίες επειδή ακριβώς μένουν στο σκοτάδι, μακριά από το λεγόμενο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Προς το παρόν ας χαρούμε την... ξαφνική βροχή των ευρώ, αν και δεν θα πρέπει να λέμε ότι ήταν και τόσο ξαφνική. Ξέραμε ότι οι τράπεζες έχουν μεγάλες ανάγκες και ότι θα αναζητούσαν χείρα βοηθείας στις διεθνείς αγορές. Κι όπως κάθε καλός πωλητής, θα φρόντιζαν να καλλωπίσουν το προϊόν τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή και να θυμόμαστε ότι ως μονάδες έχουμε περισσότερες δυνατότητες κερδοσκοπίας ασπαζόμενοι την τακτικού του αντάρτικου ! Κτυπάμε και φεύγουμε!

Μαζεύουμε τα όποια κέρδη μας και γυρίζουμε στα ταμπούρια μας. Το πότε επιλέγει ο καθένας να κάνει το δικό του ”κτύπημα” είναι αυστηρά προσωπικό θέμα. Απ’ ό,τι φαίνεται, πάντως, δεν χρειάζεται και να βιαστούμε ιδιαίτερα. Τουλάχιστον μέχρι οι τράπεζες να διαθέσουν τα πακέτα των μετοχών τους.

Εκτός και αν κάποιος εξωγενής παράγοντας αναστείλει τα σχέδια των τραπεζών για το απώτερο μέλλον...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v