Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέρχεται η Σοφοκλέους

Επανέρχονται στο εύρος ισορροπίας τόσο ο Γ.Δ. όσο και ο FTSE-20, ενώ υπό προϋποθέσεις ανάλογη τάση θα μπορούσε να διαμορφωθεί εκ νέου για ορισμένες μετοχές εταιριών μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. ”Η αγορά είναι ζωντανή και αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα”, δηλώνει παράγοντας της αγοράς.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αποκαθίσταται η ισορροπία στην αγορά, καθώς, σταδιακά -τουλάχιστον- ο Γ.Δ. επανέρχεται εντός του γνώριμού μας και απαραίτητου για τη συνέχεια εύρους των 2.365 - 2.380 μονάδων.

Η επαναφορά επιχειρείται βεβαίως μέσω των τραπεζών (+0,36%), του FTSE-20 (-0,4%), αν και πολύτιμή στήριξη παρέχεται από τον ΜΚ-40.

Πιο συγκεκριμένα, από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, στην οποία εμφανώς πλέον ποντάρουν ισχυρά επενδυτικά συμφέροντα, ”στηρίξεις” προσφέρει η αντίδραση δύο... κρατικών επιχειρήσεων (Βιομηχανία Ζάχαρης και ΕΥΔΑΠ), μίας θυγατρικής του ομίλου Βιοχάλκο (Χαλκόρ), η Chipita, και βεβαίως οι ΕΠΑΤΤ και Intralot.

Η αντίδραση της τελευταίας θα πρέπει να ιδωθεί συνολικότερα, καθώς πραγματοποιείται με συναλλαγές περισσότερες των 120.000 τεμαχίων, περισσότερες των 180 πράξεων και ακολουθεί την ευρύτερη τάση ανάκαμψης του ομίλου Intracom.

Από τον FTSE-20, η μετοχή της Intracom ενισχύεται κατά περίπου 0,9%, με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές και πράξεις έως τα 3,14 ευρώ.

Στον FTSE-20 πολύτιμή στήριξη παρέχεται από την Πειραιώς με πράξεις μέχρι τα 9,86 ευρώ, Εμπορική (έως 18,02 ευρώ) και βεβαίως Alpha Bank (στα 21,42), Εθνική (στα 19,84) και Cosmote (στα 13,74).

Για τη Μotοr Oil, που ενισχύεται και σήμερα με αγοραστές έως τα 8,74 ευρώ με συναλλαγές περίπου 300.000 τεμαχίων (με 65 πράξεις), η εμμονή της στήλης και του γράφοντος είναι γνωστή εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Από τη στιγμή που ο Γ.Δ. και ο FTSE-20 επανέρχονται σε εύρος ισορροπίας μπορεί να διαμορφωθεί σταδιακά και πάλι ανάλογη τάση για μετοχές εταιριών χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να προσεχθεί η υπεραντίδραση μετοχών όπως Intrakat (με σαφή βελτίωση των μεγεθών της), Ελγέκα, Μάρακ, Καλπίνης (με αύξηση συναλλαγών επιτέλους), Fanco, Κορδέλλου, Sprider, Lavipharm, Πετζετάκις, Intertech, Χαλκόρ, αλλά και Auto Hellas, Δομική Κρήτης, Φοίνιξ και Κυριακίδης.

Σημείωση: Η επαναφορά καταρχήν των βασικών δεικτών σε εύρος ισορροπίας ενισχύει την εκτίμησή μας πως οι ισχυροί επενδυτικοί όμιλοι που έχουν συμφέρον από την αντίδραση της αγοράς παραμένουν ενεργοί και με αυξημένη επιρροή και ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v