Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βοήθεια ”από τον πάγκο” του FΤ 20

Τη σύντομη ”στάση” κυρίως της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank θα πρέπει ειδικά σήμερα να καλύψουν συμπληρωματικές μετοχές του FTSE-20, όπως η ΔΕΗ και η Cosmote, ώστε να κατορθωθεί το τρίτο κλείσιμο πάνω από τις 2.405 μονάδες. Βοήθεια ζητείται και από επιλεγμένους τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ένα τρίτο ”κλείσιμο” υψηλότερα των 2.405 μονάδων χρειάζεται η αγορά.

Εξίσου επιθυμητή, όμως, είναι η μεταφορά ρευστότητας σε μετοχές εταιριών που για τον έναν ή τον άλλον λόγο μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν ”στηρίγματα” για τους FTSE-20 και ΜΚ-40.

Το πρόγραμμα αγορών που πραγματοποιείται σταθερά στις μετοχές κυρίως της Εθνικής και δευτερευόντως της Eurobank ενδέχεται να οδηγήσει στην καταγραφή υψηλών τιμών αυτήν την εβδομάδα.

Ειδικά για σήμερα, όμως, η τάση αγορών – πωλήσεων ήταν λίγο πριν από τη συνεδρίαση μικτή.

Μετοχές-σηματωροί των δύο κρίσιμων συνεδριάσεων θα μπορούσαν να είναι η ΔΕΗ, με την προϋπόθεση πως η ”αντίσταση” των 20 ευρώ θα μετατραπεί σε ”στήριξη”.

Σε αυτήν την περίπτωση η μετοχή της ΔΕΗ (στην οποία επιμένει η στήλη) μπορεί τεχνικά να αντιδράσει προς τα 21,5-22 ευρώ.

Μετοχή με ξεκάθαρα ανοδική φορά η Cosmote, μπορεί επίσης να προσφέρει βοήθειες στον FTSE-20.

Ανάλογα και για τη μετοχή της Τιτάν, εάν ολοκληρωθεί η συσσώρευση στα 20,5-22 ευρώ, μπορεί να καταγραφεί υψηλότερη τιμή.

Το ζητούμενο ειδικά για σήμερα είναι η απορρόφηση της όποιας περιορισμένης προσφοράς στις μετοχές των Εθνικής και Eurobank, στην τιμή των 20,52 και 19,62 ευρώ, αντίστοιχα.

Σε αυτήν την περίπτωση, για τη μεν μετοχή της Εθνικής ισχυροποιείται η ανοδική τάση προς τα 21,5 ευρώ (ενώ τεχνικά με αύξηση των συναλλαγών ο τίτλος μπορεί να προσεγγίσει τα 23 ευρώ), ενώ για τη Eurobank προέχει η υπέρβαση της ”αντίστασης” των 20,5 ευρώ.

Υπό προϋποθέσεις, εφικτή είναι η αντίδραση της Alpha Βank, αρχικά προς τα 22,5 και εν συνεχεία προς τα 24 ευρώ.

Στις συγκεκριμένες τρεις μετοχές, όμως, οι μέχρι στιγμής εντολές αγοράς δεν φαίνονται αρκετές για να διαμορφώσουν σήμερα αυτή τη δυναμική.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως από το τέλος Αυγούστου και από τη χαμηλή τιμή των 16,86 και 17,14 ευρώ των Εθνικής και Eurobank αντίστοιχα, η υπεραπόδοση προς τα 20,52 και 19,62 ευρώ είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Την ίδια περίοδο η κεφαλαιοποίηση της Εθνικής έχει ενισχυθεί ούτε λίγο ούτε πολύ περί το 1 δισ. ευρώ, καθώς σήμερα φτάνει πλέον στα 6,8 δισ. ευρώ.

Για τη Eurobank, η κεφαλαιοποίηση από τα 5,6 διαμορφώθηκε στα περίπου 6,1 δισ. ευρώ.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, από τεχνικής πλευράς, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι Μυτιληναίος (και λόγω των εξελίξεων στο Αλουμίνιο της Ελλάδος), προς τα 5,5 ευρώ, Σαράντης προς τα 4,4 ευρώ, Μαΐλλης προς τα 3,3 και ενδεχομένως 3,8 ευρώ, Κατσέλης, λόγω επιστροφής κεφαλαίου, Φοίνιξ, Αγροτική Ασφαλιστική, Εθνική Ασφαλιστική, αλλά και Αστήρ, Εθνική Ακινήτων, ΔΟΛ και δυο-τρεις ακόμη περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v