Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσοχή στα κεκτημένα!

Οι ξένοι αιτιολογούν, μέσω CSFB και UBS την επιμονή τους για τις τραπεζικές μετοχές, πλην, όμως, αυτό που προέχει για σήμερα είναι η επιβεβαίωση στηρίξεων και αντοχών της αγοράς, αλλά και η απορρόφηση (χωρίς πίεση) της όποιας προσφοράς και η ισχυροποίηση νέου υψηλού σημείου αναφοράς – εκκίνησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στο περίπου 1 προς 2 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών – πτωτικών, πλην όμως, αυτό που μετράει, ειδικά για σήμερα, είναι η διακύμανση του Γ.Δ. υψηλότερα των 2.400 και ει δυνατόν πάνω από τις 2.405 μονάδες.

Οι συναλλαγές στις μετοχές των Εθνικής, Eurobank, Αlpha και ΟΤΕ φανερώνουν από τη μία πλευρά την απροθυμία των πωλητών να κατοχυρώσουν κέρδη ακόμη και σε αυτά τα υψηλά επίπεδα.

Μετά την ανάλυση της CSFB, μία καλή εξήγηση για το πώς κινούνται οι ξένοι στον τραπεζικό κλάδο, δίνεται μέσω της έκθεσης της UBS (δες σχετικό θέμα).

Από την άλλη πλευρά, οι αγοραστές στα 21,2-21,62 ευρώ της μετοχής του Τιτάνα, στα 18,46 της Εμπορικής και στα 15,98 του ΟΠΑΠ δείχνουν πως ενδιαφέρον για αγορές υπάρχει.

Κατά την εκτίμησή μας, το ζητούμενο είναι η ισχυροποίηση του εύρους 2.365-2.380 μονάδων, ώστε να αποτελέσει για τη συνέχεια σημείο αναφοράς και εκκίνησης για την πιθανή επόμενη ανοδική κίνηση.

Θα επιμένουμε κατά συνέπεια, πως αυτό που απαιτείται για σήμερα, είναι περισσότερο η επιβεβαίωση στηρίξεων και αντοχών της αγοράς, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς εκδηλώνεται και αργότερα από εβδομάδα, η κίνηση της αγοράς πάνω από τις 2.405 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v