Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία

Θετικό εκτιμούν οι ΑΧΕ πως είναι το momentum της ελληνικής αγοράς, με την ψυχολογία των επενδυτών να βελτιώνεται σε καθημερινή βάση, γεγονός που αποτυπώνεται και στους αυξημένους όγκους συναλλαγών, αν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο κινήσεων αποκόμισης κερδών.

ΑΧΕ: Παραμένει θετική η ψυχολογία
Τι εκτιμάται για σήμερα: Τη διατήρηση του θετικού momentum στην αγορά προβλέπει η Εθνική ΑΧΕ, κατά τη διάρκεια του οποίου οι τράπεζες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την υπεραπόδοσή τους.

Η Marfin Analysis εκτιμά πως η ψυχολογία στην ελληνική αγορά βελτιώνεται μέρα με τη μέρα, με τους όγκους των συναλλαγών να αυξάνονται.

Συγκρατημένο ενθουσιασμό, τουλάχιστον στο άνοιγμα, προβλέπει για σήμερα η Proton Securities, που συμπληρώνει πως τα βλέμματα των επενδυτών θα στραφούν στις σημαντικές ανακοινώσεις για τα μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ που αναμένονται σήμερα.

Η Σίγμα Securities εκτιμά πως η βελτιωμένη συναλλακτική δραστηριότητα και η ”όρεξη” των επενδυτών ενδέχεται να οδηγήσουν τον Γενικό Δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα, αν και –όπως επισημαίνει– οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και τα ”αδύναμα” μακροοικονομικά στοιχεία επιβαρύνουν τη δυναμική της αγοράς.

Ωστόσο, η Εγνατία Finance αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον για τις τράπεζες παραμένει έντονο, το διεθνές περιβάλλον δεν δημιουργεί αισιοδοξία για περαιτέρω ανοδική πορεία του Γενικού Δείκτη.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμπληρώνει πως η πρόσφατη αγοραστική ”φρενίτιδα” ενδέχεται να οδηγήσει σε τάσεις αποκόμισης κερδών σήμερα, οι οποίες θα οδηγήσουν τη Σοφοκλέους σε επίπεδα ανάλογα των ευρωπαϊκών αγορών.

Η Eurocorp προβλέπει ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα, ύστερα από τη χθεσινή πτωτική κίνηση στη Wall, ενώ για την ελληνική αγορά εκτιμά ότι το ενδεχόμενο πτωτικών τάσεων είναι περιορισμένο.

Σύμφωνα με την Eurobank Securities, η ”αδυναμία” που εμφάνισαν χθες οι αμερικανικές αγορές ενδέχεται να επιβαρύνει την εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών και ως εκ τούτου και του Χ.Α., το οποίο είναι πιθανό να χάσει λίγη από τη δυναμική του, ίσως και στο πλαίσιο ορισμένων κινήσεων αποκόμισης κερδών.

Τι έγινε χθες: Κοντά στα υψηλά της ημέρας έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης με σημαντικά αυξημένους όγκους συναλλαγών, αναφέρει η Marfin Analysis, που συμπληρώνει πως ο κλάδος των τραπεζών για μια ακόμη φορά ήταν ο αρωγός της ανοδικής πορείας λόγω του αγοραστικού ενδιαφέροντος ξένων θεσμικών επενδυτών.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως η μετοχή του ΟΤΕ παρέμεινε ευμετάβλητη, ενώ ο τίτλος της Cosmote σημείωσε άνοδο 1,31% φτάνοντας κοντά στα 14 ευρώ.

* Τα reports των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v