Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ΟΤΕ ισορροπεί την τάση

Λογική και αναμενόμενη η ελεγχόμενη διόρθωση σε μετοχές του FTSE-20, η οποία πραγματοποιείται μέσω των τραπεζών, ενώ ως αντίβαρο λειτουργούν οι τηλεπικοινωνίες. Χαμηλές συγκριτικά με χθες οι συναλλαγές, παρά τις προσυμφωνημένες πράξεις στη μετοχή της Eurobank. Στον ”αφρό” μετοχές εταιριών ιχθυοκαλλιέργειας.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Η επιβολή υψηλότατου προστίμου χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη γνωστή υπόθεση της Ασπίδος δικαιώνει πανηγυρικά την επιμονή του Χαμαιλέοντα.

Κινήσεις όπως η χθεσινή κρίνονται και είναι απαραίτητες προκειμένου να διαμορφωθεί έστω και σταδιακά στην αγορά η πεποίθηση πως ένα μεγάλο μέρος των παρατυπιών και παρεκκλίσεων θα αντιμετωπίζεται αυστηρότατα.

Διαδικαστική η μέχρι στιγμής πορεία της αγοράς, καθώς ο δείκτης μετά την αρχική οριακή υποχώρηση προς τις 2.398,06 μονάδες κινείται πέριξ των 2.400 μονάδων.

Αυξημένες συναλλαγές λόγω των προσυμφωνημένων πράξεων (στα 19,50 ευρώ) για τη μετοχή της Eurobank, που κυμαίνεται μεταξύ 19,42-19,5 ευρώ και υποχωρεί κατά περίπου 0,9%.

Δικαιολογημένη όσο και αναμενόμενη η κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών στη μετοχή της Εθνικής, με εύρος διακύμανσης τα 2,28-2,58 ευρώ.

Αντιθέτως, στα 21,44 ευρώ ενισχύεται η τιμή της Τιτάν, στα 15,92 του ΟΠΑΠ, στα 11 του ΟΤΕ και στα 13,98 της Cosmote (με υψηλότερη μέχρι στιγμής τιμή τα 14 ευρώ).

Από τη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κινητικότητα στον κλάδο ιχθυοκαλλιεργειών, καθώς Νηρέας, Γαλαξίδι, Σελόντα ενισχύονται μέχρι και 9,6%.

Πέραν αυτών, σχετική εμπορευσιμότητα καταγράφεται για τις μετοχές των Φουρλή (στα 4,48 ευρώ), Βωβός (στα 12,70 ευρώ), Veterin (στα 2,17 ευρώ) και μετά από αρνητικό σερί για τα ΚΑΕ στα 12,40 ευρώ.

Συναλλαγές πραγματοποιούνται στα 3,22 ευρώ για τον Καλπίνη, και μετά από σειρά αρνητικών συνεδριάσεων στα 1,69 για τη μετοχή της Ελγέκα.

Αυξημένη εμπορευσιμότητα, σταθερά πάνω από τα 5 ευρώ (προς τα 5,20 ευρώ), παρατηρείται στη μετοχή της Μυτιληναίος, ενώ διερευνητικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται στα 2,36-2,40 για τον Βάρδα.

Η μετοχή της Aspis Bank, με ελάχιστες συναλλαγές, κυμαίνεται στα 2,45 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v