Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο Τύπος της Τρίτης

Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή κατά της διαπλοκής, αλλά και για την ελληνική οικονομία στη μετα-ολυμπιακή εποχή, στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, στη νέα φορολόγηση των ακινήτων, στην εικόνα του τρέχοντος προϋπολογισμού, καθώς και στην τροπολογία για τις εκκρεμείς υποθέσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Ο Τύπος της Τρίτης
Στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή κατά της διαπλοκής, αλλά και για την ελληνική οικονομία στη μετα-ολυμπιακή εποχή, στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου, στη νέα φορολόγηση των ακινήτων, στην εικόνα του τρέχοντος προϋπολογισμού, καθώς και στην τροπολογία για τις εκκρεμείς υποθέσεις αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Τύπος της Τρίτης.

Κυβέρνηση: Και ξαφνικά έπεσαν οι τόνοι και κυριαρχεί συναίνεση στα θέματα διαφάνειας και προεδρικής εκλογής τονίζει η Ελευθεροτυπία, που παράλληλα επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός κάλεσε χθες όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεργασία για να θωρακιστεί ο τόπος απέναντι στη διαπλοκή.

Καραμανλής: Το όραμά του για ένα κράτος ”αυξημένων δυνατοτήτων”, τίμιο και αποτελεσματικό, αρωγό και όχι χειραγωγό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, περιέγραψε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Συμπόσιο της International Herald Tribune, για την ελληνική οικονομία στη μετα-ολυμπιακή εποχή, τονίζει το Κέρδος.

”Η οικονομία, αλλά και η κοινωνία απαιτούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί –όλες μαζί οι πολιτικές δυνάμεις της– τα φαινόμενα της διαπλοκής και της διαφθοράς που κοστίζουν ακριβά στους πολίτες και στους επενδυτές” τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο συνέδριο της Herald Tribune, αναφέρει η Ναυτεμπορική.

Προϋπολογισμός: Τα αποτελέσματα εκτέλεσης του τρέχοντος προϋπολογισμού είναι απογοητευτικά σύμφωνα με Το Βήμα, που επισημαίνει πως τα έσοδα το οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 4,2%, έναντι στόχου 8% και πλέον, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 11,4% έναντι στόχου 7,7%, με αποτέλεσμα το έλλειμμα να φτάνει στα 11.267 εκατ. ευρώ.

Εκτός στόχων κινείται ο προϋπολογισμός, καθώς τα έσοδα αυξάνονται μόλις κατά 4,4% και οι δαπάνες κατά 14% τονίζει η Ημερησία, που συμπληρώνει πως για τη μείωση μέρους του ελλείμματος θα μεταφερθούν έσοδα από το 2005.

Φορολογία: Επεκτείνεται ο νόμος που αφορά στην αυτόματη περαίωση των εκκρεμών υποθέσεων για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, αναφέρει η Καθημερινή.

Ακίνητα: Χαράτσι στην ετήσια αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, ανάλογα με την πορεία των αγοραίων τιμών τους, προβλέπει το νέο σύστημα φορολόγησης των ακινήτων που εξετάζει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, σύμφωνα με Τα Νέα.

Πετρέλαιο: Σε δοκιμασία θέτει τους αναιμικούς προϋπολογισμούς των νοικοκυριών η κατακόρυφη άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου, ενώ η απειλούμενη ενεργειακή κρίση μπορεί να αποδειχθεί μοιραία για την εύθραυστη ελληνική οικονομία, τονίζει Το Βήμα.

Φυσικό Αέριο: Το φυσικό αέριο είναι και θα παραμείνει και στο μέλλον κατά 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης και κατά 60% φθηνότερο από το ηλεκτρικό ρεύμα, τονίζει το Κέρδος.

Τουρισμός: Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τον εξαιρετικό θετικό αντίκτυπο και την τεράστια προβολή που της χάρισε η άρτια διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού D. De Viller μιλώντας σε επίσημο συνέδριο του ΣΕΤΕ, αναφέρει η Εξπρές.

Εθνική Τράπεζα: ”Ένας σύγχρονος και δυναμικός τραπεζικός όμιλος που θα αναπτύσσεται προς όφελος της ελληνικής οικονομίας, των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική, των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων του” είναι το όραμα του προέδρου της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου, όπως ο ίδιος περιέγραψε στην έδρα της Atlantic Bank στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης τονίζει η Καθημερινή.

Επιθετική πολιτική όσον αφορά στις δραστηριότητες της Εθνικής Τράπεζας στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Υόρκης σκοπεύει να ακολουθήσει η διοίκηση της Τράπεζας, με επίκεντρο την Atlantic Bank, αναφέρει η Εξπρές.

Ολυμπιακή Αεροπορία: Το φλέγον θέμα της Ολυμπιακής Αεροπορίας αλλά και των Ολυμπιακών Αερογραμμών αναμένεται να εκτεθεί σήμερα στην κυβερνητική επιτροπή από τον υπουργό Μεταφορών Μ. Λιάπη, καθώς ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος ιδιωτικοποίησης που επελέγη, η Lazards, έχει ήδη συγκεντρώσει τα πρώτα στοιχεία και έρχεται σε επαφή με εν δυνάμει αγοραστές, σημειώνει η Καθημερινή, που συμπληρώνει πως την ίδια στιγμή το ελληνικό δημόσιο σπεύδει να διασώσει από κατάπτωση εγγυητικές επιστολές που έχει χορηγήσει από την Ο.Α. των τεσσάρων Airbus-340.

Intracom: Πωλήσεις ύψους 465 εκατ. ευρώ αναμένει για φέτος η Intracom σύμφωνα με την εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Παντεχνική: Δημιουργεί νέα υπόγεια πάρκινγκ η Παντεχνική αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο, που συμπληρώνει πως η εταιρία σύντομα θα υπογράψει νέα σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v