Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κλέφτες παλαιάς και νέας... κοπής!

Έκλεψαν έξι εκατομμύρια ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και τα έθαψαν στο χωράφι! Πώς να μην τους πιάσουν; Ηθικό δίδαγμα: Δεν πιάνουμε ποτέ τον κασμά και δεν παίρνουμε σβάρνα τα χωράφια όταν έχουμε έξι εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη. Υπάρχουν πιο σύγχρονοι τρόποι για να ”θάψουμε” τη λεία...

Κλέφτες παλαιάς και νέας... κοπής!
Έκλεψαν έξι εκατομμύρια ευρώ από το υποκατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Καλαμάτα και τα έθαψαν στο χωράφι! Πώς να μην τους πιάσουν; Σε μία εποχή που συζητάμε για τον εποικισμό του Διαστήματος, οι άλλοι επέλεξαν τον αραμπά.

Ηθικό δίδαγμα: Δεν πιάνουμε ποτέ τον κασμά και δεν παίρνουμε σβάρνα τα χωράφια όταν έχουμε έξι εκατομμύρια ευρώ στην τσέπη. Υπάρχουν πιο σύγχρονοι τρόποι για να ”θάψουμε” τη λεία...

Είναι γεγονός ότι ο 21ος αιώνας δεν ανέχεται τον ερασιτεχνισμό. Είναι αρκετά ”μπανάλ” να κλέβει κανείς με τους παλιούς παραδοσιακούς τρόπους.

Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι οι Καλαματιανοί επέλεξαν να τοποθετήσουν τα λεφτά σ’ ένα πλαστικό βαρέλι για ελιές και να το θάψουν στο χωράφι, μόνο και μόνο γι’ αυτό το γεγονός θα πρέπει να στηθούν στον τοίχο.

Πού πας, κύριε; Με ποιο δικαίωμα κλέβεις; Φοράς κουστούμι; Έχεις τελειώσει το London Schoοl of Economics; Έχεις τίτλο; Σε λένε διευθύνοντα σύμβουλο, οικονομικό διευθυντή ή σύμβουλο διοίκησης;

Για να μη λέτε ότι λαϊκίζω επικίνδυνα, θα σας θυμίσω ένα σχετικό δημοσίευμα του FTcom που αναφερότανε σε αυτό ακριβώς το θέμα. Τι θα μπορούσαν να κάνουν οι συμπαθέστατοι Καλαματιανοί; Με έξι εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή σου μπορείς να αγοράσεις μία εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία. Όχι το κέλυφος και άλλες τέτοιες αηδίες.

Αλλά ολόκληρη την εταιρεία και μάλιστα σε συσκευασία δώρου. Αν αυτό δεν σας ικανοποιεί, μπορείτε να στείλετε τα λεφτά σε μία τράπεζα του εξωτερικού. Σκεφτείτε το απλά. Πρώτον, το έκαναν κι άλλοι.

Δεύτερον, το πώς θα ζήσουν ορισμένοι τραπεζίτες. Παραδοσιακοί κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι;

Με έξι εκατομμύρια ευρώ στη διάθεσή σου μπορείς να διαπραγματευτείς τα πάντα. Αρκεί να ξέρεις πώς να τα διαπραγματευτείς. Και φυσικά πώς να τα κλέψεις! Αν δεν ξέρεις να κλέβεις, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς.

Η κλοπή έξι εκατομμυρίων ευρώ είναι είδηση. Πιστεύουμε όμως ότι η είδηση δεν είναι αυτή καθεαυτή η κλοπή, αλλά ο τρόπος που έγινε. Διότι καθημερινά γίνονται γύρω μας μεγαλύτερα εγκλήματα που δεν μας απασχολούν στο ελάχιστο...

Θανάσης Μαυρίδης

[email protected]

Oι απόψεις που διατυπώνονται σε ενυπόγραφο άρθρο γνώμης ανήκουν στον συγγραφέα και δεν αντιπροσωπεύουν αναγκαστικά, μερικώς ή στο σύνολο, απόψεις του Euro2day.gr.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v