Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Αποστολή εξετελέσθη. OVER”

Απορροφήθηκαν τελικώς οι πιέσεις που δημιούργησαν στη Σοφοκλέους οι εξελίξεις γύρω από την απόφαση του ΕΣΡ αναφορικά με τον Ακτωρα, με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στο υψηλό ημέρας και οριακά πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2.400 μονάδων. Πιέσεις σε ΕΛΤΕΧ, Ακτωρ, Intracom, KAE. Τι προσδοκούν οι αναλυτές για τον FT 20. Η κίνηση στην περιφέρεια.

του Α. Αναγνωστόπουλου



Κλείσιμο του Δείκτη στο υψηλό ημέρας, αφού εξασφάλισε οριακά το θετικό πρόσημο στο τελευταίο εικοσάλεπτο και η Σοφοκλέους αγνόησε το θετικό διεθνές κλίμα, καθώς την ώρα που τελείωνε η συνεδρίαση στο Χ.Α. η εικόνα στα μεγάλα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν η εξής: FTSE100 +0,36%, DAX +1,34%, CAC40 +0,68%.

Οι περισσότεροι παράγοντες της Αγοράς παραμένουν επιφυλακτικοί και εκτιμούν ότι όλα κρίνονται από τις διαθέσεις των ξένων Αγορών και την πορεία των τιμών του πετρελαίου, το οποίο έδειξε κάποιες πτωτικές διαθέσεις μετά την κούρσα των τελευταίων ημερών).

Ίσως λίγο περισσότερο αισιόδοξοι οι τεχνικοί αναλυτές, όχι τόσο γιατί ο Δείκτης έκλεισε πάνω από το ψυχολογικό όριο των 2400 μονάδων, όσο γιατί για δεύτερη συνεδρίαση κρατήθηκε πάνω από τις 2397 μονάδες, ενώ περισσότερο αισιόδοξη κρίνεται η διαγραμματική συμπεριφορά του FTSE, καθώς παρά την ”ανακωχή” αγορών συσσωρεύει πάνω από τις 1310 μονάδες, κάτι που τεχνικά του δίνει κίνηση προς τις 1332.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν μπορεί, πλέον να περάσει απαρατήρητη η πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Αγροτική, εξ ίσου θετικός πρωταγωνιστής η Εμπορική (όχι τόσο για τα ημερήσια κέρδη αλλά γιατί δεν γύρισε ούτε στιγμή στο ”κόκκινο”), στο υψηλό ημέρας λίγο πριν το τέλος και με αξιοσημείωτα κέρδη τα Ελ. Πετρέλαια, προσπαθεί να επανασυγκεντρώσει ”δυνάμεις” ο Τιτάνας και θετικό πρόσημο για Cosmote, Eurobank, ΗΥΑΤΤ, ΔΕΗ, Εθνική.

Αντίθετα σημαντικές απώλειες για Ελ. Τεχνοδομική και Ιντρακόμ (και πάλι κάτω από τα 3 ευρώ), συνεχίζονται οι πιέσεις στα ΚΑΕ που συνοδεύτηκαν από νέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό τρέχοντος έτους και όχι μόνο) και αρνητική μεταβολή για ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Alpha Bank.

Ο Γενικός Δείκτης παρά το αρνητικό ξεκίνημα που τον έφερε μέχρι τις 2388,01 μονάδες, έκλεισε στο υψηλό ημέρας και συγκεκριμένα στις 2401,04 με οριακά κέρδη 0,07%, ενώ ο τζίρος συνέχισε να μην ενθουσιάζει φθάνοντας τα 79,2 εκ. από τα οποία τα 3,6 αφορούσαν ”πακέτα”.

Καλύτερη από τις αμέσως προηγούμενες αλλά όχι καλή η τελική εικόνα με 121 ανοδικές μετοχές έναντι 132 πτωτικών και σε 12 τίτλους τα κέρδη ξεπέρασαν το 5%.

Στις επιμέρους μετοχές, εκ διαμέτρου αντίθετη κίνηση για Aκτωρα, Ελ. Τεχνοδομική και Μηχανική, η τιμή πιθανόν να φέρει την είδηση στην Έτμα όπου φαίνεται να τοποθετούνται ”διορατικοί παίκτες”, συνεχίζεται η πλαγιοανοδική κίνηση στον Μπαλλή, σημαντικές πιέσεις στον Χατζηιωάννου που παρέσυραν χαμηλότερα και την Sprider.

Aιφνιδίασε θετικά η ΕΒΖ, πιθανή αντανακλαστική κίνηση στην Αγροτική Ασφαλιστική, ομολογουμένως εντυπωσιακή ημερήσια διακύμανση στην Δυναμική Ζωή, η Δέλτα Project με κάποιες ”καθυστερημένες” πωλήσεις και χωρίς διαθέσεις ”καλλωπισμού” (αρκούσε να μαζευτούν λιγότερα από 500 κομμάτια για να κλείσει με οριακή μεταβολή) αφέθηκε να κατρακυλήσει στα 1,37 ευρώ (!).

Nέο ενδοσυνεδριακό χαμηλό για Κεραμεία Αλλατίνη, FG Europe, Olympic Catering, Moda Bagno, Ελ. Καλώδια, Εκτέρ, Σπύρου, Δυναμική Ζωή, Κρι-Κρι, Χατζηιωάννου, Ακτωρα, Sprider.

Oσον αφορά τις προσυμφωνημένες συναλλαγές, πραγματοποιήθηκαν, ένα πακέτο 100.000 τεμάχια της Tράπεζας Πειραιώς στα 9,82 ευρώ, ένα πακέτο 53.000 τεμάχια της Alpha Bank στα 22,16 ευρώ και δύο πακέτα των 70.000 και 960 τεμαχίων της Εθνικής στα 21 και 20,60 ευρώ αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v